Email
Facebook
Bericht ons

Klassieke Britse roadsters zijn er in alle soorten en maten: natuurlijk ken je de diverse modellen van MG, Triumph, Jaguar en Austin-Healey, maar ken je de Daimler Dart ook? Deze bijzondere vierzits cabriolet werd in 1959 op de markt gebracht door het bedrijf dat tot die tijd bekend was van luxueuze limousines, in een poging om een graantje mee te pikken van de opkomende markt voor vrijetijdsauto’s. 

 

Daimler richtte zijn pijlen voornamelijk op de Verenigde Staten en rustte de auto daarom uit met een 2,5-liter grote V8-motor met zo’n 140 pk. Opmerkelijk: omdat Chrysler de rechten had op de merknaam Dart, bracht Daimler de auto uiteindelijk officieel als SP250 op de markt. Voorzien van een (voor die tijd vooruitstrevende) fiberglas carrosserie bood de auto plaats aan twee volwassenen en twee extra passagiers op de bescheiden achterbank. Daimler voorspelde een gouden toekomst voor de roadster, maar de productieaantallen vielen erg tegen: waar de Britten jaarlijks zo’n drieduizend exemplaren hoopten te verkopen, zijn er in totaal 2.654 Darts geproduceerd. 

 

Er zijn nog veel meer leuke details te ontdekken over de Daimler Dart. Nico deelt al zijn kennis met je in de uitzending van Autowereld deze week.

 

Meer informatie:

Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf