Email
Facebook
Bericht ons

De Mazda MaX5 Cup is al tien jaar lang één van de grootste publiekstrekkers tijdens racedagen. De relatief betaalbare raceklasse, waar technisch identieke Mazda’s MX-5 van het eerste type het tegen elkaar opnemen, levert zonder uitzondering meeslepende races op. Tot wel vijftig auto’s op de baan, die bumper aan bumper en spiegel aan spiegel naar de eindstreep worstelen: het blijft een mooi gezicht. 

 

En toch vindt Mazda Nederland het tijd om vooruit te kijken. De MX-5’jes van het type NA blijven ook gewoon rondrijden, maar Mazda Nederland laat het verleden even rusten en lanceert een compleet nieuwe raceklasse, met splinternieuwe racewagens op basis van de modernste MX-5 – die nota bene net vernieuwd is. Die nieuwe auto zorgt ervoor dat de Cup een nieuwe (vervolg)fase in kan gaan, waarbij de kosten nog altijd aantrekkelijk zijn en de spanning op de baan niet minder zal worden. 

 

In deze uitzending van RTL Autowereld krijgt onze Allard Kalff de eer om deel te nemen aan de laatste race van dit seizoen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot, want de bolide waar Allard in zou deelnemen kampt nog voor de start al met technische problemen. En dat terwijl zo’n MX-5 doorgaans heel betrouwbaar is! Tot overmaat van ramp blijkt ook de rode reserve-auto niet helemaal vrij van problemen. Zal Allard ooit nog heelhuids over de eindstreep komen? Ach, terwijl de monteurs hard werken om de auto weer aan de praat te krijgen, kunnen we de tussenliggende tijd mooi gebruiken om alles te leren over de nieuwe raceauto, die in Zandvoort onthuld werd.

 

Voor meer informatie:

MaX5 Racing

Mazda

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf