Email
Facebook
Bericht ons

Je kunt natuurlijk een auto met verbrandingsmotor of een hybride rijden, maar wie écht schoon wil zijn, kiest een elektrisch model als nieuwe leaseauto. Nu er steeds meer modellen met elektromotor op de markt verschijnen wordt zo’n keuze ook alsmaar aantrekkelijker, zeker nu de bruikbaarheid van EV’s beter en beter wordt. Combineer dat met 4% fiscale bijtelling over de cataloguswaarde en je hebt een aantrekkelijk pakket.

 

Nissan heeft zijn zaakjes met de Leaf goed voor elkaar. Waar andere autofabrikanten kampen met ontwikkelings- of leveringsproblemen met hun elektrische modellen, wist het Japanse merk een groter deel van de Leaf-productie naar Nederland te krijgen. Daardoor is de auto snel te leveren: wie nu een Leaf bestelt (zoals heel veel andere mensen, volgens Nissan meldt zich gemiddeld elke tien minuten een nieuwe Leaf-klant in de showrooms) kan nog voor het einde van dit jaar rijden.

 

Mocht je pas volgend jaar aan de beurt zijn, heeft de Leaf geen ‘last’ van de nieuwe regels rondom de bijtelling: vanaf 1 januari ga je meer bijtelling betalen over elke euro die je auto meer kost dan 50.000 (tot dat bedrag blijft het tarief 4%, daarboven wordt het de gebruikelijke 22%), maar de Leaf blijft onder dat bedrag. De meest voordelige versie kost namelijk net geen 37.000 euro, en als je de meest luxueuze Leaf bestelt, ben je niet meer dan 40 duizend euro kwijt. Op dit moment krijg je bij Nissan bovendien een laadpas van 1.000 euro cadeau bij een nieuwe Leaf.

 

Standaard is elke Leaf voorzien van rijsystemen zoals verkeersbordherkenning, intelligente cruise control, dodehoekdetectie en een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer. Verder heb je een multimedia- en navigatiesysteem dat speciaal voor elektrisch rijden is ontwikkeld en levert Nissan Pro Pilot. Onder die naam scharen de Japanners een hele collectie aan technologieën waarmee de Leaf zich grotendeels zelfstandig door het verkeer kan loodsen. Hij houdt automatisch afstand tot voorliggers, blijft binnen de lijntjes, kan zelf in- en uitparkeren en tot stilstand komen zodra dat nodig is.

 

Alle details over de nieuwe Nissan Leaf zie je in het eerste deel van de RTL Autowereld Leasespecial.

 

Meer informatie:

Nissan LEAF

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf