Email
Facebook
Bericht ons

De hybrideversie van de Ford Mondeo is een tijdje niet leverbaar geweest in Nederland. Maar nu is hij terug! Door technische aanpassingen wist Ford de luxe zakenauto een stuk zuiniger te maken en dat doet wonderen voor de aanschafprijs in ons land: vanwege de lage CO2-uitstoot daalde de prijs zo ver, dat de Hybrid in Nederland de voordeligste Mondeo is die je nieuw kunt rijden. Voor 34.940 euro ben je helemaal het mannetje of vrouwtje. En, ook mooi meegenomen: die lagere prijs heeft natuurlijk ook een gunstig effect op de leasekosten!

 

In het eerste deel van de Autowereld Leasespecials van dit jaar rijden we in de meest luxe uitvoering van de Mondeo, de extra rijk aangeklede Vignale. Voor iets meer dan 41.000 euro heeft die standaard lederen bekleding op tienvoudig verstelbare stoelen mét verwarming, een uitstekend audiosysteem met twaalf speakers, speciale gepolijste 18-inch wielen en chromen Vignale details. Bovendien heb je, net als bij de instapversie, ook al meteen een Sync3 stemgestuurd multimediasysteem, een audiosysteem met DAB+, adaptieve LED verlichting nog veel meer luxe voorzieningen.

De Mondeo Hybrid heeft een opnieuw ontwikkelde tweeliter benzinemotor, die voortaan op volgens het Atkinson-principe werkt (waarbij de motor, simpel gezegd, zijn inlaatkleppen op een slimmere manier aanstuurt voor een efficiënter verbrandingsproces). Samen met de elektromotor is de viercilinder goed voor 187 paardenkrachten. De elektromotor helpt niet alleen bij accelereren, hij kan de auto ook uitstootvrij door de file loodsen en remenergie, die normaal verloren gaat, wordt nu opgeslagen in de accu voor extra elektrische actieradius. Door deze technische vernieuwingen is de Mondeo dus weer helemaal bij de tijd en staat er ineens een luxe zakenauto (naar wens verkrijgbaar als sedan of Wagon) klaar waar zowel werkgever als werknemer blij van worden.

 

Meer informatie:

Ford Mondeo

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf