Email
Facebook
Bericht ons

Kia heeft sinds kort een nieuwe ProCeed en waar dat voorheen een driedeurs auto was, is het tegenwoordig een vijfdeurs-stationwagon met een coupé-achtige aflopende daklijn. De ProCeed heeft exclusieve looks en is standaard meteen erg luxe, maar heeft deze sportief-chique Kia behalve een hoog eye-catcher-gehalte in je woon-werk-week ook nog steeds vakantiecapaciteiten voor je reis naar Zuid-Frankrijk? Stéphane en Tom gaan op de luxe-vakantietoer om dat uit te zoeken.

 

Kia heeft al een vijfdeursd Ceed en de Ceed Sportswagon (stationwagon), maar deze ProCeed komt daar dus bij. Hij heeft bijna de ruimte van die Ceed SportsWagon, maar die ruimte is nu verpakt in een luxe-uitziende, coupé-achtige ‘shooting brake’. Waar de ‘gewone’ Ceed Sportswagon is gericht op praktisch gebruiksgemak, biedt de ProCeed stellen en jonge gezinnen de ruimte en de veelzijdigheid van een stationwagon in combinatie met een opwindend design. Hiermee biedt Kia een onderscheidend en gedurfd alternatief voor mensen die de ruimte van de Ceed Sportswagon willen, maar niet hetzelfde willen rijden als de buren.

 

 

Kia is in 25 jaar uitgegroeid tot het vijfde automerk van Nederland. Ze worden steeds zelfverzekerder van kunnen en durven dus ook met zo’n model als dit te komen; extra luxe en extra sportief, maar ook duurder dan een meer praktische Ceed Sportswagon. Hij heeft coupé-lijnen en is langer én lager dan de vijfdeurs Ceed en de Sportswagon. Het ontwerp is uniek in deze klasse van gezinsauto’s.

 

Deze carrosserievorm deelt alleen zijn motorkap en zijn voorspatborden met de vijfdeurs Ceed. Elk ander onderdeel is nieuw, waardoor het model echt een heel eigen stijl en karakter heeft. Wél heeft hij hetzelfde goede onderstel als de Ceed en Sportswagon, maar nu wel met een andere afstelling: het rijgedrag is lichtvoetiger voor meer respons, hij ligt lekker stabiel in de bochten en biedt een mooie mix van comfort en stabiliteit bij hogere snelheden.

 

 

De nieuwe Proceed is er als supersportieve GT, dan met een 1.6 turbomotor met 204 pk, en als de GT-line waar Tom mee rijdt. Dan heb je de keus uit een benzinemotor met 120 pk of 140 pk of een 136 pk-sterke diesel.

 

De ProCeed deelt het interieur met de andere Ceed-modellen, met een ‘zwevend’ 8 inch touchscreen en ook de bedieningsknoppen daaronder. De ProCeed voegt wel extra sportiviteit aan dit interieur toe, met nu een zwarte hemelbekleding in plaats van grijs en dorpels met metalen instaplijsten. Verder vinden we een sportstuur en sportieve stoelen in het interieur terug. En standaard een luxe aankleding qua technologie, met navigatie met TomTom-live, Apple CarPlay en Android Auto. Ook vinden we lekkere JBL Premium audio en ook standaard zijn de Bluetooth smartphone integratie, automatische verlichting en de keyless entry.

 

De Kia ProCeed is er vanaf net geen 31.000 euro en is dus meteen een luxe GT-Line uitvoering. De ietsjes ruimere, maar minder aangeklede Kia Ceed Sportswagen is er vanaf 23.845 euro.

 

Meer informatie:

Kia ProCeed

Kia Motors Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf