Email
Facebook
Bericht ons

Hoe goed is de nieuwe Hyundai Tucson? We zoeken het uit met de collega’s van Auto Review!

Ben jij al geabonneerd? ►► http://bit.ly/2Bt4nNt ? Druk op de bel naast Abonneren, zodat je geen video mist!

 

Meer informatie over de Hyundai Tucson: https://bit.ly/3pEOs53


Hier lees je het complete verslag van Auto Review:​

 

6 vragen over de Hyundai Tucson 1.6 T-GHI HEV

Het is haast niet voor de stellen dat de nieuwe Hyundai Tucson uit 2021 de verre opvolger is van de eerste Tucson uit 2004. De nieuwe Tucson in zes vragen.

Tekst: Jaap Peters // Foto’s: Remco Slump

 

  1. Hoe zat het ook alweer met de Hyundai Tucson?

De Tucson is voor Hyundai een model met een gouden randje, het was een van de auto’s die zorgde voor de doorbraak van het merk in Europa. In Nederland maakten we in 1978 voor het eerst kennis met Hyundai: we waren samen met België het eerste Europese land waar Hyundai met de Pony een veroveringspoging waagde. Heel veel gebeurde er eigenlijk niet tot de eeuwwisseling: wie herinnert zich een opzienbarend Hyundai-model uit de eerste 25 jaar?

En toen kwam in 2004 de Tucson, nadat het eerder al de Santa Fe had geïntroduceerd. Ineens had Hyundai twee modellen waarmee het de concurrentie jaloers maakte. In 2004 werd de suv-markt nog gedomineerd door de grote Duitse merken, samen met Range Rover. Wie er een wilde hebben, moest hoge bedragen ophoesten.

De Tucson had een uiterlijk om snel te vergeten, een onderstel dat de auto liet deinen als de Titanic en een hoeveelheid hard plastic die pijn deed aan de ogen. Maar daar stond een zacht prijsje tegenover: voor 22.000 euro had je een gloednieuw exemplaar. De eerste Tucson had samen met de Kia Sportage het compacte-suv-rijk vrijwel alleen. Pas drie jaar later later volgden concurrenten als de Nissan Qashqai en Volkswagen Tiguan.

Tussen 2009 en 2015 doopte Hyundai de Tucson tijdelijk om tot ix35. Als we de ix35 meetellen, is de nieuwe Tucson de vierde generatie.

Eerste review: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI (2021)

  1. Wat is opvallend aan de Hyundai Tucson?

Zonder meer het zelfbewuste design. Hyundai timmert al jaren aan de weg met steeds betere en mooiere auto’s, maar heeft nu de schroom volledig van zich afgeworpen. Het merk spreekt zelf ook van een revolutie in plaats van een evolutie. De Hyundai Tucson barst van de bijzondere details. Meest opvallend is de led-dagrijverlichting, die één geheel vormt met de grille. De Peugeot-achtige achterlichten – waaruit een hap genomen lijkt te zijn – en de vele vouwen en lijnen op de flanken zijn andere opmerkelijke designelementen.

Ook aan de binnenkant kregen de ontwerpers alle vrijheid. De manier waarop de ventilatieroosters door lijken te lopen over de hele breedte van het interieur, is erg fraai.

Hyundai laat zelfs zien over humor te beschikken: via het multimediasysteem kun je de sfeer in de auto verhogen met het geluid van een knapperend haardvuur, of van voetstappen in de sneeuw. Wij kozen in deze lockdowntijd voor het geluid van een caféterras – in de kille januarimaand met gesloten horeca kom je niet dichter bij het zomergevoel. Al slaat deze feature welbeschouwd natuurlijk nergens op …

Eerste review: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI (2021)

  1. Waarop loopt de Hyundai Tucson voor op zijn concurrenten?

Het motorenaanbod is modern: elke Tucson heeft een benzinemotor én een elektromotor. De benzinemotor is telkens hetzelfde: de 1.6 T-GDI turbomotor. Die is leverbaar als mild hybrid (150 pk) als gewone hybride (230 pk) en als plug-in hybrid (265 pk). Een dieselmotor zoek je tevergeefs.

De online-mogelijkheden zijn eindeloos, of je het nut er nu van inziet of niet. Download je de BlueLink-app, dan kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de navigatie (met augmented reality) op je telefoon verdergaat, wanneer je de auto al geparkeerd hebt. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet voor de deur van je bestemming kunt parkeren. Ook krijg je live informatie over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en locaties van tankstations, inclusief de prijzen. Je kunt twee gebruikersprofielen opslaan: de Tucson onthoudt dan je favoriete radiostations, koppelt automatisch je telefoon aan het systeem en weet wat je onlangs in het navigatiesysteem hebt ingevoerd.

Het aantal veiligheidsopties is enorm, maar niet elke feature is even nuttig. Waar we blij van worden, is de dodehoekwaarschuwing. Als je de richtingaanwijzer gebruikt, verschijnt in het instrumentarium het achter- en zijaanzicht van de auto. Een geweldige vondst. Het systeem dat je met een piep waarschuwt als je de heersende snelheid overschrijdt, werkt dan weer een beetje op de zenuwen. Ook als je iets te hard op een voorligger afrijdt, slaat de auto al alarm, alsof Diederik Gommers zojuist een nieuwe coronamutatie heeft ontdekt.

Vanaf de Comfort Smart-uitvoering van de Tucson zijn de adaptieve cruisecontrol en spoorassistent in één systeem geïntegreerd, waarbij de auto zelf binnen de belijning blijft rijden en zelfs in bochten automatisch afstand houdt tot de voorligger.

Eerste review: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI (2021)

  1. Hebben ze in Wolfsburg slapeloze nachten?

De kans is groot dat ze op het hoofdkantoor van Volkswagen met argusogen kijken naar de Tucson. Maar dat zullen ze in Parijs, Tokio, Yokohama en Turijn ook doen. De Hyundai Tucson maakt het de autojournalist die speurt naar onhebbelijkheden niet gemakkelijk. Zitcomfort? Uitstekend. Stilte aan boord? Bij 100 km/h kun je een speld horen vallen. Ruimte? Vier volwassenen zitten er warmpjes bij. Veiligheid, connectiviteit en luxe? Vrijwel alles is te bestellen. Tijdens onze testrit kunnen we eigenlijk geen missers ontdekken – de Tucson is net zo’n allrounder geworden als de gemiddelde Volkswagen. Zonder dat het een schaamteloze kopie is geworden.

Eerste review: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI (2021)

  1. Wat kost de Hyundai Tucson eigenlijk?

Tijden veranderen, voor 22.000 euro heb je geen Tucson meer. De basisprijs van het nieuwe model is 34.995 euro, waarmee hij niet veel goedkoper is dan de concurrentie, maar ook niet duurder. Voor dit bedrag krijg je van de dealer een anderhalvemeter-duimpje en een Tucson met een 150 pk sterke benzinemotor en mild-hybrid techniek, gekoppeld aan een handbak met zes versnellingen.

De Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV (hybride) is goed voor 230 pk en kost 37.995 euro. Hij is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat. Voor de Hyundai Tucson plug-in hybrid, die komende lente in de showroom staat, betaal je 43.995 euro. De meest smakelijke voorzieningen, zoals stoelverwarming voor en achter, stoelventilatie en stuurverwarming, zijn niet standaard. Maar het moet gezegd, ook de basisuitvoering i-Motion is echt niet het mariakaakje tussen de Bossche Bollen. Elke Tucson heeft 17-inch lichtmetaal, parkeersensoren achter, een achteruitrijcamera, een volledig digitaal instrumentarium, een regensensor, DAB+-radio,  en Android Auto en Apple CarPlay.

De rijkst uitgeruste uitvoering, de Premium Sky, kost 45.295 euro (mild hybrid), 46.295 euro (hybrid) of 49.295 euro (plug-in hybrid).

Eerste review: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI (2021)

  1. Wat vind ikzelf van de Hyundai Tucson?

Zet je de nieuwe Hyundai Tucson naast de eerste uit 2004, dan is het alsof je een meesterpianist vergelijkt met een kind van vier dat zijn eerste pianoles krijgt. Misschien is de Hyundai Tucson op dit moment wel de allerbeste compacte suv.

Bekijk dit artikel ook op Autowereld.com
https://www.autowereld.com/autotests/id/30151/eerste-review-hyundai-tucson-16-t-gdi-2021

 

Blijf op de hoogte en volg ons op onderstaande social media kanalen:
► Facebook: https://www.facebook.com/RTLAutowereld/
► Twitter: https://twitter.com/rtl_autowereld
► Instagram: https://www.instagram.com/rtl.autower…
► Pinterest: https://nl.pinterest.com/rtlautowereld/
► Podcast: https://spoti.fi/2REacjJ

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf