Email
Facebook
Bericht ons

Tom Coronel en JayJay Boske rijden in de prijswinnende nieuwe camper van Hymer, de BMC-T580. Op basis van een Mercedes-Benz is dit paleis op vier wielen alles wat je je kunt wensen voor een superdeluxe vakantie. Met zijn 9-traps automaat onder de motorkap rijdt hij ook nog eens heerlijk. En het mooiste is: je rijdt hem gewoon met rijbewijs B! Niet voor niets is deze Hymer dan ook uitgeroepen tot ANWB Camper van het Jaar. Hoe zit het met het rijden van zo’n camper en zien de mannen zichzelf kamperen met zo’n huis op wielen?

 

 

Voor deze nieuwe Hymer, die voluit Hymer B-Klasse ModernComfort T heet, heeft Hymer als basis de Mercedes-Benz Sprinter genomen. Inclusief de 143 pk sterke 314 CDI–dieselmotor, maar als optie kan ook voor een sterkere motor met 177 pk gekozen worden. Samen met AL-KO is er een super-lichtgewicht chassis ontwikkeld (het SLC-chassis). Dit ingenieuze chassis heeft een extra hoge, verwarmde en geïsoleerde dubbele bodem. Hierdoor beschikt het voertuig over nog meer opbergruimte én een traploze vloer in het woongedeelte. Geen gestruikel over opstaande randjes dus. Het chassis biedt een hoge rijstabiliteit en – dankzij de volkomen vlakke ondervloer – ook een betere aerodynamica.

 

 

De Hymer B-Klasse ModernComfort T is er met verschillende indelingen en in verschillende lengtes. Het gamma begint bij de nét geen 7 meter lange BMC-T 550, voor 5 slaapplaatsen. De BMC-T 580 heeft drie slaapplaatsen, maar die zijn wel iets ruimer. De BMC-T 600 heeft ook vijf slaapplaatsen, maar doordat het hele voertuig nóg langer is (719 centimeter) zijn deze plaatsen nog iets ruimer. De BMC-T 680 en 690 zijn nóg eens 20 centimeter langer voor nog meer comfort.

 

De Hymer BMC-T 550 en 580 zijn er vanaf 84.690 euro.

 

Meer informatie:

Hymer B-Klasse ModernComfort T

Hymer – uw camper fabrikant

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf