Email
Facebook
Bericht ons

Elektrische auto’s staan in Nederland momenteel enorm in de belangstelling, maar ze zijn slechts voor een kleine groep rijders geschikt. Soms is de actieradius niet toereikend voor dagelijks werkverkeer, soms is de interieurruimte te beperkt en soms is de aanschafprijs boven het budget. Hybride auto’s bieden een mooie tussenweg: wél elektrisch rijden, maar dan óók met de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen.

 

Ford komt nu met de Mondeo Hybride Wagon, die hier ook nog eens een overdaad aan bagageruimte aan toevoegt. Het is een benzine-auto die, dankzij zijn lage verbruik en prettige aandrijflijn, ineens een alternatief wordt voor een diesel. Want zo groot als de focus is op ‘elektrisch’, zo misprijzend wordt er gekeken naar diesels tegenwoordig.

 

De auto combineert een 2,0-liter benzinemotor die 140 kW / 187 pk levert met een hybride aandrijflijn, waardoor de gemiddelde uitstoot zo’n 96 gram per kilometer bedraagt.

 

Je rijdt normaal gesproken een Ford Mondeo Hybride vanaf 35.190 euro, maar momenteel is er een actieprijs van 32.190 euro. Voor de Wagon betaal je 1.500 euro meer. Voor zakelijke rijders: je betaalt een bijtelling vanaf 239 euro per maand.

 

Meer informatie:

Ford Mondeo Hybride

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf