Email
Facebook
Bericht ons

Ford heeft, naast de nieuwe Focus ST-Line die je vorige week in Autowereld kon zien, nog meer nieuws te melden in de showrooms. Deze week gaan we namelijk op pad met de compleet vernieuwde KA+. Marcella rijdt met de nieuwste versie door en rond Amersfoort om je bij te praten over alle veranderingen. Want dat zijn er meer dan je misschien in eerste instantie zou denken.

 

Om te beginnen is het uiterlijk van de KA+ behoorlijk op de schop gegaan: er is een verse neus met een andere grille, scherper getekende bumpers met chroomwerk en aangepaste lichtunits, terwijl er ook keuze is uit nieuwe wieldesigns. Het maakt de KA+ net weer een beetje moderner om te zien, en de facelift zorgt er meteen voor dat hij meer weg heeft van de grotere en duurdere Fiesta en de nieuwe Focus.

 

Vanbinnen is er ook nieuws in de vorm van een vernieuwd en gemoderniseerd dashboard. Er is keuze uit een werkplek waarbij je je smartphone in een houder op het dashboard kunt klikken, maar Marcella laat de variant zien met het ingebouwde Sync 3-systeem. Dat ziet er niet alleen strakker uit dankzij het moderne 6,5-inch touch screen, het voegt ook allerlei handige features toe. Zo stelt Sync 3 je in staat om de auto met je stem te bedienen, snel je telefoon (en de bijbehorende functies) te koppelen, of om zaken aan te passen met knoppen op het stuurwiel.

 

Dat laat eens te meer zien dat een compacte auto tegenwoordig meer is dan een boodschappenautootje. Zeker wanneer je daarbij optelt dat de Ka+ één van de ruimte keuzes uit zijn segment is. Met veel ruimte voor de voorste passagiers vervoer je al prettig twee mensen, maar de personen op de achterbank hebben het misschien nog wel beter getroffen dankzij een bovengemiddelde hoeveelheid been- en hoofdruimte. Zoals je in ons item zult zien, past zelfs een uit de kluiten gewassen Hollandse vent van 2.04 meter zonder problemen achterin. Zo heb je wel veel dagelijkse bruikbaarheid, zonder de (gebruiks-) kosten van een grote auto.

 

Over deze zaken en meer praat Marcella je uitgebreid bij.

 

Voor meer informatie:

https://www.ford.nl/alle-modellen/ka-plus

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf