Email
Facebook
Bericht ons

Een familieauto die doordeweeks de ideale metgezel is voor je zakelijke verkeer, maar in het weekend en zeker in de vakanties zorgt een veilige en relaxte rit voor jou en de kids, dát is de Ford Focus Wagon. Dit blijkt ook nog eens een hele veelzijdige auto te zijn, met een enorme bagageruimte en allerlei leuke details die het rijden meer ontspannen maakt, zoals een Head-up display en ingebouwde veiligheidsvoorzieningen voor een eventuele aanhanger. Met een trekgewicht van 1800 kilo en de wegklapbare trekhaak is de Focus veelzijdiger dan ooit. Allard Kalff duikt samen met Andreas in de hightech aan boord, de rij-eigenschappen én de trekcapaciteiten van de auto, want Tom heeft stiekem een joekel van een boot achter de Focus gehangen…

 

 

De Focus is altijd al een belangrijke auto voor Ford geweest en met de nieuwe generatie is dat niet minder geworden. Ford zelf stelt dat dit de beste Focus ooit is, dus dat belooft wat. Ja, een nieuwe auto is negen van de tien keer beter dan zijn voorganger, maar Ford heeft zwaar ingezet op nieuwe technologieën, maar ook nieuwe uitvoeringen die nieuwe delen van de markt moeten aanspreken.

 

De Ford Focus Wagon is er, net als zijn vijfdeurs carrosserievariant, in verschillende uitvoeringen en met verschillende motoren te krijgen. Qua uitvoeringen zet Ford de lijn door die met de Fiesta is ingezet. Naast de Trend Edition, Trend Business en de Titanium Business, die ook een groot deel van de zakelijke rijders voor hun rekening nemen, zijn er de sportieve ST Line Business, de luxe Vignale en de extra stoere Active Business. En het toetje moet nog komen, want er komt ook nog een Focus ST (zowel als vijfdeurs en als Wagon).

 

Het motorenaanbod bestaat uit een vijftal motoren, die ook nog per motor in verschillende sterktes variëren. De 1.0 EcoBoost is er met 100 en 125 pk, de 1.5 EcoBoost benzinemotor (waar Allard en Andreas mee rijden) levert 150 pk of, in de ST Line, 182 pk. Het sportieve topmodel, de Focus ST Wagon, heeft een 280 pk sterke 2.3 EcoBoost-motor. Voor de dieselaars zijn er een 1.5 EcoBlue-motor met 95 pk of 120 pk en een 2.0 EcoBlue dieselmotor met 150 pk (alleen leverbaar op de ST Line).

 

 

Allard en Andreas rijden in de Ford Focus Wagon in de Titanium Business-uitvoering in combinatie met de 150 pk (110kW) sterke 1.5 liter EcoBoost-motor. Deze rijd je al vanaf 30.010 euro. Dan krijg je al een complete basisuitrusting, zoals een 8 inch Touch&Swipe scherm, SYNC 2.5 met smartphone-koppeling en Bluetooth, alle belangrijke veiligheidssystemen, Dual Zone Automatische Airconditioning, LED dagrijverlichting, sportstoelen voorin, ambient lighting en meer. Met alle extra opties die op de auto zitten, zoals het Style Pack Titanium, Winter Pack, Parking Pack, Technology Pack (met adaptieve cruise control, verkeersbord herkenning en meer slimme veiligheidssystemen), het Bang & Olufsen Play audiosysteem en meer, kost deze alles bij elkaar 36.610 euro.

 

Momenteel rijd je al Ford Focus voor de actieprijs vanaf 23.160 euro en een Ford Focus Wagon vanaf 24.160 euro.

 

Meer informatie:

De nieuwe Ford Focus

Ford Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf