Email
Facebook
Bericht ons

De nieuwe Focus staat pas net in de showrooms, en meteen presenteert Ford de auto in diverse varianten. Natuurlijk is het model verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback en als ruimere Wagon – tot zover niets nieuws – maar voortaan kun je ook kiezen uit versies die qua uiterlijk en uitrusting meer van elkaar verschillen. Zo bestaat er de Vignale die je kunt herkennen aan een extra luxe afgewerkt interieur, chroomaccenten aan de buitenzijde en een speciale grille, terwijl de avontuurlijke Active zich onderscheidt met een robuuster uiterlijk vol SUV-details. Bovendien staat die auto iets hoger op zijn veren en is het interieur wat stoerder aangekleed. Daarnaast levert Ford de Focus ook meteen in een versie die het over een sportievere boeg gooit, de ST-Line. En in die versie rijdt Tom Coronel deze week in Autowereld. 

 

Als vanouds rijdt de standaard Focus al bovengemiddeld dynamisch, maar de ST-Line voegt daar een 10 millimeter verlaagd onderstel en aangepaste dempers aan toe. Daarmee is zijn stuurgedrag nog wat directer, zodat hij z’n sportievere bumpers, grotere lichtmetalen wielen en gepolijste uitlaatsierstukken waar kan maken. De rode Focus waar Tom in rijdt is voorzien van de bekroonde 1.0 Ecoboost benzinemotor met turbo, die goed is voor 125 pk. Je kunt eventueel ook kiezen voor de 1.5 benzinemotor met 150 of een dieselmotor met 120 of 150 pk, maar zelfs de soepele instapmotor geeft geen reden tot klagen. 

 

Ook het benoemen waard zijn de vele assistentiesystemen die Ford levert op de Focus ST-Line. Naast het standaard onderstel kun je bijvoorbeeld kiezen uit een versie met elektronisch geregelde dempers, terwijl ook een systeem dat je helpt bij in- en uitparkeren, een actieve cruise control die zich aanpast aan de maximumsnelheid, en Evasive Steering Assist leverbaar zijn. Dat laatste systeem stuurt de auto zelf om een obstakel heen, zodat een eventuele aanrijding verminderd of zelfs voorkomen kan worden.

 

Voor meer informatie:

Ford Focus

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf