Email
Facebook
Bericht ons

Er is een nieuwe Nissan Juke. De eerste generatie brak de markt open voor compacte SUV’s en maakte de tongen los door zijn opvallende vormgeving. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is de concurrentie gigantisch toegenomen. Nog steeds is de nieuwe Nissan Juke opvallend vormgegeven, maar is dat genoeg om de concurrentie van zich af te houden? Allard Kalff zoekt het uit en komt een wereld tegen van zelfrijdende auto’s, verregaande connectiviteit en sublieme audiosystemen.

Tien jaar geleden verbaasde Nissan vriend en vijand door met een uiterst opvallende compacte SUV te komen: dse Nissan Juke. Hij leek helemaal nergens op! En dat bedoelen we positief. Mooi of lelijk, de auto zorgde er wél voor dat de markt voor dit soort auto’s openbrak.
 

En nu is er dus een nieuwe! Wat Nissan in ieder geval niét heeft gedaan, is het design rigoureus veranderen. Het ontwerp was dé aandachtrekker bij de eerste generatie en hoewel déze Juke van onder tot boven nieuw is, is hij nog steeds heel herkenbaar als die sportieve, compacte SUV. Hij is luxer, groter én veiliger, terwijl het gewicht met 23 kilo is afgenomen.

De combinatie van looks en sportieve rij-eigenschappen wás al de aantrekkingskracht van de eerste. De nieuwe voegt onder de noemer Nissan Intelligent Mobility, een waslijst aan veiligheidssystemen toe, die óók zorgen voor extra comfort.
 

Zoals ProPilot. Dit systeem zorgt ervoor dat de auto automatisch midden op de weg blijft en stuurt, remt en accelereert helemaal zelf. Verder kijkt hij mee voor plotseling overstekende voetgangers en fietsers en let hij op je dode hoek. Dát doen wel meer concurrenten, maar deze auto stuurt zelf terug als iemand in de dode hoek zit en jij tóch instuurt. Een primeur in deze klasse. Daar komt bij dat deze auto de maximale vijf sterren heeft behaald in de EuroNap crashtest.
 

Iets dat hetzelfde is gebleven, maar toch anders is geworden, is het interieur. Gebleven is dat motorfietstank-achtige middenconsole, maar verder zie je mooiere, luxere materialen, megastappen op het gebied van afwerking én belangrijk in deze klasse; allerlei mogelijkheden om hem qua kleuren op jouw smaak af te stemmen.

De nieuwe Nissan Juke is er vanaf net geen 24.000 euro. Hij heeft dan een 1 liter, 117 pk sterke turbomotor en een handbak met 6 versnellingen. Een 7-traps automaat met dubbele koppeling is als optie leverbaar.

 

Meer informatie:
De nieuwe Nissan Juke
Nissan Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf