Email
Facebook
Bericht ons

De IAA (ofwel de Internationale Automobil-Ausstellung) in Frankfurt is, zeker qua oppervlakte, een gigantische autoshow. Hoewel niet iéder automerk daar te vinden is, staat de beurs toch vol met ontelbare primeurs. Deze en volgende week laat Autowereld jou de hoogtepunten zien met dit keer onder andere nieuws van Hyundai, Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford, Renault én Lamborghini.

Mercedes-Benz pakt groot uit tijdens hun “thuiswedstrijd” in Frankfurt. Het grote nieuws is de mondiale boodschap van EQ. EQ staat voor Electric Intelligence, ofwel intelligente elektromobiliteit. Beetje bij beetje komen er nieuwe modellen bij, waarvan de EQS het uithangbord is. De EQS is qua grootte een S-Klasse, maar ziet er natuurlijk veel moderner uit. Ook staat de EQV op de stand, die Allard vorige week al van dichtbij kon bewonderen.

Maar er staat nog veel meer Mercedes-nieuws. Naast volledig elektrische modellen staan de A 250e en B 250e plug-in hybrides op de stand. Net als de GLC plug-in hybride en GLE dieselhybride. Ook zien we de GLB 35, GLE 53 Coupé en de Smart EQ-modellen.
 
Ook Volkswagen speelt een thuiswedstrijd en presenteert de voor het merk en, mogelijk, voor de automobiel belangrijke ID.3 aan het grote publiek. Met een vanafprijs van nog geen 30.000 euro moet de auto elektrisch rijden voor een grotere groep mensen haalbaar maken. Zijn grote pluspunten – veel binnenruimte en relatief grote range – moeten hierbij helpen.

 

Bij Ford vinden we de gloednieuwe Puma, een compacte SUV tussen de Ecosport en de Kuga. Die Kuga is onlangs vernieuwd en staat ook op de beurs. En als toetje kijken we naar de grote Ford Explorer.

Renault is eigenlijk stiekem aanwezig, en laat de nieuwe Renault Captur aan het publiek zien. We spreken het hoofd van de designafdeling, de Nederlander Laurens van den Acker.
 

Hyundai gaat ook vol voor elektrisch, en dat vinden we terug in de 45, een concept car. Ook staat er een heuse elektrische raceauto. Maar ook tastbaarder nieuws, zoals de gefacelifte Ioniq, de KONA HEV en de Tucson mild hybrid. Verder maakt ook de gloednieuwe Hyundai i10 zijn debuut, de compacte a-segmenter die nóg eigenzinniger is gestyled.

 

Meer informatie:
Ford
Hyundai
Mercedes-Benz
Renault
Volkswagen
De IAA

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf