Email
Facebook
Bericht ons

Het lijkt nog heel ver weg, maar de Dakar-rally van 2020 is voor de teams al heel dichtbij. Wereldwijd wordt er in werkplaatsen druk gesleuteld aan de nieuwe rally-wapens die in januari voor actie in de duinen van Saudi-Arabië moeten gaan zorgen. Bij het Dakar Team van Tim en Tom Coronel is dat niet anders. We zoeken ze op om te kijken hoe hun ‘Beast 3.0’ vordert, wat er anders is dan in de twee voorgaande jaren en waarom déze nu wél voor het klassement kan gaan.

 

Audi levert een Q2, maar ook een SQ2 en die laatste heeft een prijskaartje van zo’n twee keer de ‘basis-uitvoering’. Waar zit dat prijsverschil in, waarom maakt Audi zo’n auto én wie koopt zoiets? Tom Coronel duikt in deze vragen en gaat (volgas) op zoek naar de antwoorden.

 

Klassiekerexpert Nico Aaldering gaat een bijzondere auto ophalen; een Opel Kapitän die gekoesterd wordt door twee hoogbejaarde broers. Dat is op zichzelf al een bijzonder verhaal, maar het blijkt de auto die hun vader ooit nieuw in de jaren ’50 heeft gekocht! Wat volgt is een verhaal vol nostalgie met de bejaarde broers als ‘kleine jongetjes’ aan boord van de grote Opel, met Nico als ‘vaderlijk’ type achter het stuur. ‘Mag’ Nico de auto meenemen?

 

Meer informatie:
Audi SQ2
Coronel Dakar
Dakar Rally
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf