Email
Facebook
Bericht ons

Hoe ziet een dag in het leven van een autojournalist eruit? Daar komen we achter wanneer Allard Kalff naar Stuttgart afreist om een gloednieuwe en eigenlijk heel bijzondere auto te ontdekken… maar welke auto? Allard weet alleen dat het om een nieuwe elektrische Mercedes-Benz gaat. Wat daar nou zo bijzonder aan is, zoekt Allard voor je uit.

Wanneer Allard in Stuttgart is en de presentatie start, blijkt het om de nieuwe Mercedes-Benz EQV te gaan. De naam EQV komt van het nieuwe merk, EQ – wat staat voor electric intelligence – en de V van V-Klasse, de auto waarop de EQV op gebaseerd is. Het front is echter gewijzigd en ligt in de lijn van de andere EQ-modellen. Het is een volledig elektrische MPV met een 90 kWh sterke accu en een vermogen van 150 kW. Daarmee is een range van 405 km mogelijk.
De EQV 300 biedt een hoop ruimte – bijvoorbeeld voor maar liefst 8 personen, bagage of sportuitrusting. Omdat de lithium-ion-accu onder het voertuig ingebouwd is, gaat er geen ruimte verloren in het interieur. Met dank aan het toonaangevende multimediasysteem MBUX, diverse rijmodi en recuperatiefasen moet de EQV efficiënt en intuïtief rijden.

Het nieuwe merk EQ is veel meer dan alleen het voertuig. EQ biedt straks een compleet aanbod van producten, services en technologieën. EQ staat voor intelligente elektromobiliteit en combineert vertrouwd superieur aantrekkelijk design, buitengewoon rijplezier, uitermate goede geschiktheid voor alledaagse klusjes en een maximum aan veiligheid.

 

Meer informatie:
De wereld van Mercedes-Benz EQ
Mercedes-Benz Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf