Email
Facebook
Bericht ons

Zondag komt Autowereld voor een groot deel vanaf Circuit Zandvoort. Tijdens de Historic Grand Prix zijn we te gast bij autoliefhebber en verzamelaar David Hart van DHG Racing. Hij onderhoudt niet alleen een uitgebreide collectie aan bijzondere klassieke raceauto’s zoals de Shelby Cobra Daytona, hij racet er ook mee. En dat gaat bepaald niet voorzichtig! Samen met Tom Coronel gaan we op zoek naar de drijfveren van Hart en zien we hoe hij zijn zeldzame en kostbare sportwagens in actie laat komen.

 

Meer klassiek werk vinden we in de handen van onze klassiekerexpert Nico Aaldering. Nico gaat op pad met de Alfa Romeo 6C 1750 uit 1931, die zijn leven ooit begon in Zweden als vierzitscabriolet. Nico: ‘Deze belandde na zijn eerste eigenaar op de sloop en is daarna gerebodied door Zagato. Nee, geen replica, dat woord wil ik niet horen! Dit is een reproductie van een 6C 1750 Sport. Een originele auto, met een nieuwe body.’ Zondag hoor je de hele geschiedenis van Nico.

 

Maar we kijken niet alleen naar klassiekers. Onlangs vond de Los Angeles Auto Show plaats en één van de belangrijkste auto’s daar was de nieuwe Mazda3. Hij heeft een nieuw, vers uiterlijk, maar nóg belangrijker is zijn innerlijk. Hij heeft namelijk de nieuwe Skyactiv-X benzinemotor onder de kap. We vertellen je er alles over in Autowereld.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf