Email
Facebook
Bericht ons

Een nieuwe Porsche 911 betekent altijd een nieuwe voortzetting van een legendarische stamboom. Iedere generatie is geavanceerder, sneller en zuiniger, maar is hij ook leuker om te rijden? Coureur Stéphane Kox onderzoekt het met de nieuwe Porsche 911 Cabrio. Wat is de aantrekkingskracht van zo’n 911? Waarin verschilt deze van zijn voorgangers? En wat doet meer dan 50 jaar ontwikkeling aan een model met de rijbeleving? Stéphane zoekt het volgas voor je uit.

 

Stéphane rijdt met de 911 Carrera S Cabriolet, met de drieliter zescilinder boxermotor die, dankzij turbotechniek, 450 pk (331 kW) levert. Daarmee gaat hij in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u (of zelfs 3,7 seconden met het Sport Chrono Pakket) en haalt hij een topsnelheid van 300 kilometer per uur. Snel zat voor een cabrio, toch?

De nieuwste generatie van de 911 is een sterke evolutie van zijn voorganger, die overigens óók al turbotechniek voor de Carrera aanbood. Qua design is er op het oog weinig veranderd, maar toch heeft de auto een hoop andere panelen. De motorkap is nu scherper gelijnd en de voorbumper is weer wat strakker. Achter vinden we de grootste verandering; de brede lichtstrip én de brede “heupen” die normaal alleen op de vierwielaangedreven versie zitten, vind je nu op alle Carrera-modellen. Ook is de opkomende spoiler nu breder. De kentekenplaat zit nu tussen de uitlaten, waardoor de bumper heel ‘clean’ oogt. Liefhebbers van de oude bumper kunnen echter met het Sport Design Pakket (die ook op onze auto zit) toch een bumper krijgen met de kentekenplaat op de “oude” plek.

 

 

De Porsche 911 Carrera S Cabriolet is er vanaf 172.500,- euro. Er is ook een 911 Cabriolet met vierwielaandrijving, de 911 Carrera 4S Cabriolet. Die is er vanaf 180.000,- euro. Er is sinds kort ook een “basisversie”, de 911 Carrera (zonder S dus), die heeft een iets minder sterke motor (maar toch goed voor 385 pk / 283 kW) en is er vanaf 157.600,- euro.

 

Meer informatie:
Porsche 911 Carrera modellen
Porsche Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf