Email
Facebook
Bericht ons

Met coureur Stéphane Kox reizen we af naar Sardinië voor een nieuwe elektrische auto van Renault. Het Franse merk mag als één van de pioniers worden gezien op het gebied van elektrisch vervoer, met hun ZOE als meest succesvolle model. Andere automerken komen nu echter ook in rap tempo met elektrische modellen. Hoe gaat Renault ervoor zorgen dat hun voorsprong en succes behouden blijven? Aan de hand van de nieuwe Renault ZOE gaat Stéphane voor jou op zoek naar de antwoorden!

De nieuwe Renault ZOE heeft een hoger vermogen, meer laadmogelijkheden en een nog grotere actieradius. Het vernieuwde, markante design geeft hem nog meer karakter. Hij is anders dan de “gewone” benzine- en dieselmodellen, zonder het gezicht van Renault te verliezen. De nieuwe ZOE biedt een groter aanbod van hightech uitrusting die zowel het rijcomfort als de beleving aan boord ten goede komt. Zeven jaar na de introductie van het model dat uitgroeide tot de bestverkochte elektrische auto van Europa, zet de nieuwe ZOE een stap voorwaarts. En hij biedt vanaf de instapversie waardevolle features, terwijl de ZOE toch betaalbaar is gebleven. Het interieur is grondig vernieuwd, met een volledig nieuw ontworpen instrumentarium en dashboard.

De elektromotor van de nieuwe Renault ZOE wordt gevoed door de Z.E. 50-batterij met een capaciteit van 52 kWh. Daarmee biedt de auto een actieradius van 395 kilometer volgens de officiële WLTP-meting. Andere belangrijke eigenschap van de ZOE is de unieke Caméléon-lader waarmee bij een publieke laadpunt met een snelheid tot 22 kW kan worden geladen – aanzienlijk sneller dan bij de concurrentie. Daarnaast is de ZOE ook geschikt voor 50 kW DC-laden. Met zijn krachtigere, 100 kW sterke elektromotor biedt de nieuwe ZOE bovendien meer rijplezier dan voorheen. Overigens is er ook een 80 kW sterke variant.

De elektrische architectuur is herzien om plaats te bieden aan het standaard digitale instrumentenpaneel en verschillende geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Bovendien is de ZOE vanaf de basisversie al voorzien van LED-koplampen en achterlichten, die een 75% grotere lichtopbrengst bieden dan halogeenlampen, terwijl het energieverbruik vergelijkbaar is. Verder bezit de nieuwe ZOE talloze innovatieve features en connectiviteitsdiensten via Renault EASY CONNECT. Rijhulpsystemen, het Renault EASY LINK multimediasysteem en een nieuwe stadsmodus maken het rijden in de praktijk van alledag eenvoudiger en plezieriger.
Renault ZOE produceert tijdens het rijden geen uitstoot maar de milieu besparing gaat nog verder. In het interieur zijn ook 100% gerecyclede materialen toegepast voor de stoelbekleding en delen van gerecycled polypropyleen volgens de principes van de circulaire economie. Als pionier en leider op het gebied van elektrische mobiliteit in Europa heeft Renault een ongeëvenaarde kennis opgebouwd over de behoeften en verwachtingen van kopers in dit sterk groeiende segment. De nieuwe ZOE is een bewijs van deze expertise.

 

De nieuwe volledig elektrische Renault ZOE is leverbaar vanaf € 25.390,- in combinatie met batterijhuur. De maandelijkse huurkosten van de batterij liggen tussen de € 74,- en € 124,- inclusief BTW, afhankelijk van het gekozen jaarkilometrage. Koop je de batterij erbij, dan is de nieuwe Renault ZOE leverbaar vanaf € 33.590,-.
Meer informatie:
De nieuwe Renault ZOE
Renault

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf