Email
Facebook
Bericht ons

Motorrijden met een autorijbewijs, het kan met een Piaggio MP3. Deze driewielige motor heeft een innovatief kantelsysteem waardoor je wél ‘plat’ door de bocht kunt, terwijl de motor stabiel rechtop blijft staan als je stilstaat of wilt manoeuvreren. Allard Kalff gaat op pad met de allernieuwste, die zelfs achteruit kan rijden! Is deze Piaggio de oplossing voor het fileprobleem?

In de afgelopen vakantiespecial van Autowereld hebben Allard en Stéphane samen het plezier van motorrijden ervaren. Stéphane zat toen achterop, want ze heeft geen rijbewijs. Toch is er een manier om datzelfde gevoel te ervaren… met de Piaggio MP3!

De oorsprong van deze Piaggio MP3 gaat terug tot 2006 toen het merk een driewielige motorscooter ontwierp, bedoeld voor veiliger en stabieler rijden. Maar het Italiaanse merk ontdekte ook mooie mogelijkheden binnen de Europese wetgeving. Door de voorwielen vier centimeter verder uit elkaar te zetten én een rempedaal toe te voegen, kun je nu met een áutorijbewijs zo op deze motor wegrijden.

 

Sterker nog, de MP3 is ook veel mákelijker te rijden, want hij blijft zelf staan, omdat hij drie wielen heeft.
Bovendien is het een automaat en hoef je dus niet zelf te schakelen en met de hand een koppeling te bedienen, zoals dat op de meeste motorfietsen moet. En om te remmen heeft hij een eigen voetpedaal.

 

Rijbewijs B-bezitters die hun roze papiertje vóór 19 januari 2013 hebben behaald, mogen deze Piaggio sowieso besturen. Heb je je autorijbewijs ná deze datum behaald, dan moet je ook in het bezit zijn van een A-rijbewijs. Op het kenteken is de Piaggio een driewieler-voertuig, oftwel een trike. Nu mag je op een Trike, die gordels heeft, zonder helm rijden. Maar deze Piaggio heeft officieel geen gordels én dus is er gewoon een helmplicht.

Allard rijdt met de Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced, oftewel de meest luxe en dikke uit de serie. Aan boord een 500 cc ééncilinder benzinemotor met 44 pk en een gemiddeld verbruik van 1 op 25.

 

De MP3 500 HPE Sport Advanced waar Allard mee rijdt is er vanaf € 13.279, maar de Piaggio MP3 is er al vanaf € 7.829.

 

Meer informatie:
De Piaggio MP3
Piaggio Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf