Email
Facebook
Bericht ons

Met een elektrische actieradius van maar liefst 482 realistische kilometers, een ruim interieur en een aanschafprijs van minder dan 50.000 euro, heeft de nieuwe Hyundai KONA Electric – op papier – goede cijfers. Zakelijke rijders profiteren niet alleen van de lage bijtelling van vier procent, ze stoten tijdens het rijden ook geen vieze stoffen uit én besparen doorgaans behoorlijk op de (gebruiks-) kosten ten opzichte van een vergelijkbare benzine- of dieselauto. En dat terwijl je mooi wel 204 pk onder je rechtervoet hebt! Ons nieuwe Autowereld-gezicht Marcella de Bie gaat op pad met de KONA Electric in de binnenstad van Rotterdam en zet de cijfers voor je op een rijtje.

 

De zoon van Nico Aaldering verklaarde zijn vader voor gek, maar onze klassiekerexpert moest en zou die ene Peugeot 403 cabriolet uit 1959 in bezit krijgen. Al sinds het moment waarop hij de oorspronkelijke eigenaresse van de auto aansprak in Zwitserland, staat de charmante Franse klassieker op ‘Ome Nico’s’ lijstje. En nu de oude dame zelf niet meer mag rijden, is het zo ver! Nico neemt je mee en vertelt je hoe een auto die op het eerste oog niet heel bijzonder is, toch een plekje in zijn hart wist te veroveren.

 

Ooit waren hete hatchbacks snelle maar relatief simpele versies van standaard productie-auto’s. Dikke motor in de neus, sportstuurtje en sportstoelen monteren en klaar was je Peugeot 205 GTi, Citroën AX GT of VW Golf GTI. Er is in de tussentijd veel veranderd, want de nieuwe Renault Mégane RS blijkt onderhuids een stuk geavanceerder. Allard gaat los met de 280 pk sterke RS op Raceway Venray en ontdekt onder meer het instelbare 4Control-onderstel, de RS Mode en nog veel meer andere sportieve snufjes. Zijn voorgangers waren absolute feestnummers, maar de nieuwste RS is zonder meer uit het juiste hout gesneden.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf