Email
Facebook
Bericht ons

Dat de opkomst van elektrische auto’s niet meer te stoppen is, lijkt wel duidelijk. Steeds meer merken komen met uitstootvrije modellen en nadat Tesla de autowereld wakker schudde, komen de gevestigde merken nu ook met serieuze elektrische auto’s. Zo rijdt Allard met de nieuwe Audi e-tron. De auto, die qua formaat tussen een Q5 en Q7 in zit, moet de volgende stap zijn naar een uitstootvrije toekomst. Audi staat onder andere bekend om zijn indrukwekkende interieurs en innovaties en deze e-tron is daarop geen uitzondering. Als eerste productie-auto in Nederland kun je hem bijvoorbeeld krijgen met camera’s in plaats van buitenspiegels. Het scheelt luchtweerstand en heeft extra mogelijkheden om perfect zicht te krijgen. Heeft de e-tron het in zich om de concurrentie weg te blazen?

 

We zijn op de Jumbo Racedagen, maar dit keer niet voor Max Verstappen. Samen met coureur Stéphane Kox zijn we toeschouwer bij de hagelnieuwe Mazda MX-5 Cup, een raceklasse met de bestverkochte roadster ter wereld. Met een gewicht van nog geen 1.000 kilo, een vermogen van 184 pk, profielloze racebanden, achterwielaandrijving én het ontbreken van het dak, zou deze klasse op papier uiterst vermakelijk moeten zijn voor rijder en toeschouwer. Hoe is dat in de praktijk? Stéphane zoekt het onder andere uit bij de gastrijder tijdens de Jumbo Racedagen: race-legende Michael Bleekemolen.

 

We kopen tegenwoordig steeds meer online. Onze auto’s gaan we meer en meer private leasen en ook worden deelauto’s steeds populairder. Is er nog wel toekomst voor zoiets als een autoshowroom? We zijn bij de opening van de hagelnieuwe Flagshipstore van Mercedes-Benz in Den Haag om een antwoord te krijgen op die vraag. De vestiging is de eerste showroom van de nieuwe generatie in Europa, maar hoe heeft het merk het aangepakt? Wat is belangrijk als het gaat om beleving en service? In hoeverre weet een klant al wat hij wil, vóórdat hij of zij binnenkomt? En hoe ga je daar vervolgens mee om?

 

De toekomst van een showroom, zie je samen met héél veel autonieuws in deze aflevering Autowereld.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf