Email
Facebook
Bericht ons

We worden op de autoshows altijd lekker gemaakt met de meest waanzinnige conceptcars… Maar als ze dan eenmaal in de showroom staan, is al het verrassende en leuke van het oorspronkelijke model meestal zorgvuldig gladgepoetst. Precies álles wat er tof aan was, zit er dan niét meer op. Dat het ook anders kan bewijst Mazda met hun Kai Concept. ‘Als ie op weg komt, blijft er niks van die concept over!’ riep iedereen. Maar hier zie je in Autowereld dat de nieuwe Mazda3 wel heel erg dicht bij het oorspronkelijke concept car-model is gebleven. Tom rijdt in dit less-is-more-model, die opvalt in een klasse die wordt gedomineerd door grijze muizen.

 

Andreas Pol is op Mallorca om de nieuwe Toyota Corolla-modellen te testen. Met meer dan 46 miljoen verkochte exemplaren is de Toyota Corolla de meest verkochte auto ter wereld en na een korte periode van afwezigheid keert hij nu ook terug op de Nederlandse wegen. Hij komt dan als hatchback, stationwagon (de Touring Sports) én als sedan, uiteraard ook met de vooruitstrevende hybride aandrijflijnen die we van Toyota gewend zijn. Zal dit nieuwe model het succesverhaal kunnen voortzetten? Andreas zoekt het uit!

 

Klassiekerexpert Nico Aaldering is onderweg naar Den Haag om een wel heel bijzondere klassieker te kopen. Om de eigenaresse over de streep te trekken neemt hij haar nog één keer mee voor een ritje over de boulevard. Dat mag ook wel, want de hagelwitte Jaguar XJ V12 Coupé is nog nooit van eigenaar gewisseld. Zorgvuldig bewaard, verborgen onder een doek in een garagebox, heeft deze zeldzame klassieker jaren staan wachten op een nieuwe eigenaar. En is Nico dan in zijn nopjes? Ja, dan is Nico in zijn nopjes!

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf