Email
Facebook
Bericht ons

We zijn in Zwitserland voor de 89e editie van de Autosalon van Genève. Natuurlijk is de belangrijkste autoshow van het jaar weer afgeladen met de nieuwste productiemodellen, de mooiste conceptcars en de snelste hypercars. Allard Kalff, Andreas Pol en Tom Coronel lopen over de beurs, op zoek naar de nieuwste, mooiste, snelste, meest rare en bijzondere modellen. Zo gaan we deze aflevering langs bij de stands van Peugeot, Kia, Mazda, Lexus, Honda, Renault, Toyota en Mitsubishi. Allard en Andreas richtten zich op het autonieuws, terwijl Tom zijn eigen plan trekt en op zoek gaat naar de leukste dingen die er te zien én te doen zijn.

 

Maar we gaan niet alleen kijken naar nieuwe modellen, we rijden er ook eentje! Marcella de Bie rijdt in en om Barcelona met de Lexus UX 250h. Wist je dat de hoofdingenieur van de nieuwe UX een vrouw is? En dat het design van de hybride crossover is afgekeken van Japanse architectuur? En hoewel de auto hypermodern is, zitten er ook een hoop Japanse tradities in verwerkt. Marcella vertelt je alles over deze premium crossover van Lexus.

 

Klassiekerexpert Nico Aaldering is ook van de partij met een wel heel opvallende klassieker: een Tsjechische Tatra T87. Niet alleen zijn uiterlijk is bijzonder te noemen, ook het verhaal achter de auto is een geval apart. Door de slechte gewichtsverdeling van deze T87 moest men als chauffeur enorm wennen aan de rijeigenschappen. Ook had Tatra nog een appeltje te schillen met Volkswagen. Het verhaal achter de T87 hoor je van Nico.

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf