Email
Facebook
Bericht ons

Allard Kalff reist voor de test van de nieuwe supersnelle Renault Mégane R.S. af naar ‘Europa’s snelste 1/2 mile’: Raceway Venray. De R.S. is de snelste versie van de Mégane die je momenteel kunt bestellen. Onder de motorkap ligt een 1.8 liter benzinemotor met turbo, die maar liefst 280 pk vermogen levert!

R.S. staat voor Renault Sport en overal zie je de invloeden van de autosport terug en niet alleen door de veelvuldig aangebrachte badges. Hij heeft een Formule-1 achtige voorvleugel, grote luchtinlaten, brede wielkasten, een achterspoiler voor meer downforce, een dikke diffuser, een dikke centraal geplaatste uitlaat, vette sportstoelen en aluminium accenten op pook en pedalen.

In de auto zitten zo’n veertig sensoren die realtime informatie doorgeven over accelereren, remmen, stuurinput, temperaturen, vloeistofdruk en nog veel meer. Deze gegevens zijn allemaal terug te zien in de R.S. Monitor op het scherm van het R-LINK 2-multimediasysteem. Door het 4Control-systeem heb je besturing op alle vier de wielen en zeker in de R.S.-drivemode gaat de auto op snelheid superstrak door de bochten.

De Renault Mégane R.S. is te koop vanaf 42.340 euro. De versie met de automatische EDC-versnellingsbak zoals Allard hem test, kost minimaal 44.540 euro.

 

Voor meer informatie:
Renault Mégane R.S.
Raceway Venray

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf