Email
Facebook
Bericht ons

Vraag aan een autoliefhebber of hij of zij ooit een Porsche 911 zou willen hebben, en de kans is groot dat je een volmondig ‘Ja!’ als antwoord zult krijgen. De Duitse sportwagen is niet voor niets al een icoon sinds de jaren 50: welke generatie je ook ziet, het is altijd onmiskenbaar een 911. Maar ondanks al die herkenbaarheid is het niet altijd even eenvoudig om te bepalen welke versie van de Elfer het beste past bij jou. Ga maar na: op dit moment levert Porsche meer dan twintig verschillende varianten!

 

Allard helpt met kiezen en rijdt vandaag met de Porsche 911 Carrera 4 GTS. De benaming GTS gebruikt het merk in elke modelreeks en duidt een sportievere versie aan. Hij valt tussen de normale 911 en de hardcore GT3 in, en biedt zogezegd het beste van beide werelden. De kenner herkent de GTS aan de zwarte uitlaatpijpen, doorlopende achterlichten, bredere wielkasten en een met twintig millimeter verlaagd onderstel.

 

De Porsche 911 Carrera 4 GTS is een supersportwagen voor alledaags gebruik. Je zit sportief laag, maar niet zo laag dat je het overzicht kwijt bent. Zelfs voor langere inzittenden is er voldoende plek terwijl je in de neus en achter de stoelen ook nog plek is voor wat bagage. En ja, met veel fantasie kun je achterin ook nog twee, weliswaar kleine, kinderen meenemen.

 

Het sportieve deel van de GTS komt nogal overtuigend naar voren dankzij de 3,0-liter zescilinder boxermotor. Door hulp van een turbo levert de benzinemachine een vermogen van 450 pk, terwijl je tegenwoordig kunt kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak en een PDK-automaat met dubbele koppeling. De Carrera 4 die Allard rijdt heeft aandrijving op alle vier de wielen en gaat met de automaat in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Wie voldoende ruimte heeft op het circuit of de Autobahn, kan doorknallen naar een topsnelheid van 308 kilometer per uur.

 

Als Coupé staat de Porsche 911 Carrera 4 GTS voor het luttele bedrag van 168.900 euro op je stoep, terwijl de Cabriolet minimaal € 184.100 moet kosten. Een ‘gewone’ Porsche 911 is te koop vanaf 121.900 euro.

 

Voor meer informatie:
Porsche

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf