Email
Facebook
Bericht ons

Dat je een nieuwe auto kunt leasen weten we allemaal, maar vroeger was het leasen van je zakenauto nog een zeldzaam verschijnsel. Toch werd het ook in de jaren zeventig van de vorige eeuw ook al gedaan: er was een handjevol leasemaatschappijen, maar prijsbewuste zakenmensen zagen ook toen al de voordelen in van een auto die je rijdt voor een vast bedrag per maand.

 

In beide Leasespecials van Autowereld tovert onze klassiekerexpert Nico Aaldering een bijpassende oldtimer uit zijn Gallery, en in deze eerste aflevering maken we kennis met de topklasse auto van Mercedes-Benz uit 1972. De 300 SEL (een verlengde versie van de ‘Sonderklasse’, het topmodel) was toen al een auto voor mensen die het zakelijk goed voor elkaar hadden, maar ook nu kan het interessant zijn om zo’n auto op de zaak te zetten.

 

Voor het comfort hoef je het in ieder geval al niet te laten, zo laat Nico ons zien. Deze SEL heeft namelijk ook al ‘gewoon’ klimaatcontrole aan boord, is voorzien van elektrisch bediende en getinte ramen rondom en rijdt zelfs al rond op luchtvering. Dat levert een ontzettend comfortabele auto op, zeker in combinatie met de soepele 3,5-liter V8 (er bestond ook een versie met 6,3-liter achtcilinder, maar die was een stuk minder economisch…). De staat van de luxe limousine, gespoten in Moosgrün Metallic-lak en voorzien van een prachtig interieur met antraciet stoffen bekleding, is bovendien erg fraai.

 

Nico voelt zich de koning te rijk achter het stuur van deze luxe leaseslee, en vertelt je er – uiteraard met de bekende grote glimlach – alles over in de uitzending.

 

Meer informatie:

Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf