Email
Facebook
Bericht ons

De Peugeot 403 werd van 1955 tot 1966 gemaakt en was immens populair in zijn tijd. Er werden er maar liefst 1,2 miljoen van verkocht en Nico laat vandaag een bijzonder exemplaar zien. Hij heeft in Zwitserland een cabriolet-variant van de 403 gekocht van de eerste eigenaresse!

 

Nico vertelt op zijn geheel eigen wijze over die ontmoeting. Na de eerste kennismaking wilde onze klassiekerkenner de charmante voiture al meteen van de dame overnemen. Toen zij zijn aanbod beleefd af sloeg, hield Nico jarenlang voet bij stuk en nu is het eindelijk zo ver.

 

Deze open 403, die werd ontworpen en gebouwd door ontwerphuis Pininfarina, is altijd bijzonder goed verzorgd in Lausanne: de eigenaresse heeft alleen een nieuwe laklaag aan laten brengen en verder verkeert de auto in originele staat. Het is net alsof je 60 jaar terug in tijd stapt als je er in rijdt! Dat is tegenwoordig een bijzonderheid, want er zijn slechts 2.043 exemplaren gebouwd en het overgrote deel daarvan is inmiddels ten prooi gevallen aan de roestduivel.

 

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf