Email
Facebook
Bericht ons

 

Nico Aaldering trekt weer een mooie klassieker uit zijn Gallery. Dit keer is het een prachtige Morris Minor 1000 uit 1963. De auto is van top tot teen met heel veel liefde gerestaureerd en dat voel je ook. En je kunt het ook nog eens nalezen in de uitgebreide documentatie die je bij de auto krijgt. Daadwerkelijk alles is er: van de originele handgeschreven aankoopfactuur tot keuringsrapporten. De auto is tijdens meerdere concoursen en wedstrijden uitgeroepen tot winnaar.

 

 

De Morris Minor werd na de Tweede Wereldoorlog ontworpen door Sir Alec Issigonis, die we ook kennen van de latere Mini. Zijn doel was met de Minor een goedkope en kleine gezinsauto te ontwikkelen met het comfort van duurdere modellen. De eerste serie kwam in 1948 op de markt en werd tot 1971 gemaakt. Nico rijdt in Morris Minor 1000 (1956-1971), die was uitgerust met een sterkere motor en met een verbrede achterruit.

 

 

Qua vormgeving doet hij denken aan de VW Kever en ook qua verkoopaantallen. Van de Morris Minor werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht en dat maakt hem nog steeds een van de bestverkochte Britse automodellen ooit.

 

Voor meer informatie:

Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf