Email
Facebook
Bericht ons

De ene Morgan is de andere niet. Zoveel wordt wel duidelijk nadat je het item van Nico van deze week ziet. Onze goedlachse klassiekerkenner gaat op pad met twee modellen uit de stal van het charmante Britse merk: een 4/4 van maar liefst zestig jaar oud, en een wat minder ervaren Aeromax. 

 

Nico heeft een bijzondere band met de bewuste 4/4, omdat deze specifieke auto al drie keer in de collectie van Gallery Aaldering te koop heeft gestaan. Elke keer in een andere staat en een andere kleur, maar ditmaal staat de Engelse convertible er wel érg strak bij. Van de grond af aan helemaal gerestaureerd: een plaatje! 

 

Heel anders is de ervaring achter het stuur van de moderne Morgan: de dichte Aeromax zag in 2006 het levenslicht en vormt een hedendaagse interpretatie van het merk. Met een 4,4-liter V8 van BMW en slechts honderd geproduceerde exemplaren is dit een even zeldzame als controversiële auto, die bij lange na niet iedereen mooi vindt. Met zijn koplampen die op het eerste gezicht scheel kijken oogt hij onderscheidend, maar hij weet de filosofie van het merk uit Mulvern wel perfect te vangen. Wil je weten hoe dat zit? Luister en kijk dan naar het meeslepende tweeluik van Nico.

 

Voor meer informatie:

Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf