Email
Facebook
Bericht ons

Je hebt Ferrari’s, en je hebt Ferrari’s waar zelfs klassiekerexperts zoals Nico Aaldering water van in de mond krijgen. De zeldzame en onbetaalbare 275 GTB valt zonder enige twijfel in de laatste categorie. Dit was de auto (of, pardon: de Ferrari!) die vroeger in de slaapkamer van Nico hing. Op een poster aan de muur weliswaar, maar dat laat des te meer zien hoe groot zijn bewondering was. En nu, enkele korte jaren later, mag Nico zelf op pad met zijn jeugdheld!

 

Het feit dat een 275 GTB (Gran Turismo Berlinetta) zoals deze tegenwoordig voor astronomische bedragen van eigenaar wisselt, valt volgens Nico goed te verklaren. Ten eerste zijn er van deze Short Nose in de periode tussen 1962 en 1965 niet meer dan 250 exemplaren gemaakt. Bovendien is het exemplaar uit de collectie van Nico tot op het kleinste detail gerestaureerd, waarbij alleen de revisie van de vijfversnellingsbak al 36.000 euro moest kosten. Dat alles levert deze klassieker-met-V12 een certificaat van Ferrari Classiche op, een bewijs dat de restauratie aan de hoogste eisen van de originele fabrikant voldoet.

 

En zo hebben we ineens te maken met de duurste Ferrari die je ooit zag in Autowereld! Nico geniet er met volle teugen van en vertelt je ondertussen alle ins en outs.

 

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf