Email
Facebook
Bericht ons

Vraag iemand om een iconische Duitse sportwagen te noemen, en de Porsche 911 staat vast bij veel mensen bovenaan het lijstje. Er zijn maar weinig automodellen met zo’n rijke geschiedenis, en dat is voor onze klassiekerkenner Nico Aaldering reden genoeg om op pad te gaan met alle generaties van de Elfer. Van de eerste ‘901’ tot aan de huidige ‘991’: Nico loopt ze langs en vertelt je in twee delen wat elke editie zo kenmerkend maakt.

 

Het levensverhaal van de 911 (die eerst eigenlijk 901 zou heten, voordat Peugeot het recht op die cijfercombinatie claimde) begint in 1963, wanneer Ferdinand Porsche de eerste generatie onthult. Nog steeds maakte de auto veel gebruik van techniek uit de Volkswagen Kever, met een boxermotor die achter de achteras geplaatst werd. Door de jaren heen groeide de 911 in alle richtingen en ging ook de techniek er op vooruit: er kwamen zescilinder boxers, de gewichtsverdeling verbeterde en er verschenen werkelijk talloze verschillende versies.

 

Nico rijdt deze aflevering in de eerste generatie, de versie met de eerste zescilindermotor, de ‘generatie 993’ die als laatste luchtgekoelde 911 de boeken in ging én met de huidige variant, voorzien van Porsches geavanceerde en razendsnel schakelende PDK-versnellingsbak. Hoewel het hart van Nico bij ‘de oude dingen’ ligt, spreekt de glimlach op zijn gezicht in alle generaties boekdelen. ‘Als de komende 911 net zo leuk is als al deze versies, teken ik er voor.’

 

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf