Email
Facebook
Bericht ons

Innovaties zijn van alle jaren, maar als je aan klassiekerexpert Nico Aaldering vraagt een “koning van de innovaties” uit zijn Gallery aan te wijzen, dan kan hij niet om de Citroën DS heen. Wat maakt deze auto zo bijzonder? Waarom wordt Nico er zo rustig van? En waarom kan deze auto ook op drie wielen rijden? Nico vertelt het je maar al te graag!

De DS werd op 6 oktober 1955 gepresenteerd op de autosalon van Parijs en sloeg in als een bom. De auto had verschillende eigenschappen en toegepaste technieken die tot dan toe nog niet in één auto waren gecombineerd. Op de eerste dag werden 12.000 orders voor de nieuwe auto geplaatst en aan het eind van de week was dit zelfs opgelopen tot 80.000, een aantal dat de fabriek voor grote productieproblemen plaatste. Pas in de loop van 1956 kon men feitelijk beginnen met afleveren. In de tussentijd waren al heel wat bestellingen geannuleerd. Eind 1956 kwam ook een eenvoudiger versie op de markt: de ID.

In het Frans spreekt men de naam uit als “déesse”, wat godin betekent. Hiervan is ook de troetelnaam “godin van de weg” afgeleid. Andere bekende bijnamen zijn Snoek en Strijkijzer, maar ook internationaal heeft de auto verschillende bijnamen. Van haai en schol tot aan kikkerbek.

 

Meer informatie:
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf