Email
Facebook
Bericht ons

Dacht jij dat autoshows iets van het verleden zijn? Neem dan vooral eens een kijkje op de autoshow van Parijs van dit jaar: er is opnieuw meer dan genoeg te zien op de Franse beursvloer. Allard Kalff en Marcella de Bie struinen langs de stands en brengen je onder meer de volgende nieuwtjes:

 

Kia e-Niro
Kia had de komst van een volledig elektrische familie-auto bijna niet beter kunnen timen. Waar zustermerk Hyundai goed scoort met de Kona Electric, sluit Kia nu aan met de technisch vrijwel identieke e-Niro, waarvan de ‘standaard’ versie de afgelopen jaren al de populairste hybride van ons land was. Nu is er dus een geheel elektrische Niro, die verkrijgbaar wordt in twee varianten: de eerste heeft een accupakket van bijna veertig kilowattuur en een vermogen van 136 pk, de sterkere versie levert 204 paardenkrachten en put z’n energie uit een batterijenpakket van 64 kWh. Daarmee is een actieradius mogelijk van bijna 500 kilometer volgens de nieuwe WLTP-meting, en dat is aantrekkelijk voor veelrijders die de e-Niro ook volgend jaar kunnen leasen met 4% bijtelling. Allard vertelt je in de uitzending alle details.

Meer informatie:
Kia Niro EV

 

Mercedes-Benz EQC
Meer volledig elektrisch nieuws vinden we bij Mercedes, in de vorm van de nieuwe EQC. Als eerste familielid van EQ, het nieuwe elektrische submerk van Mercedes, gaat hij de strijd aan met onder meer de Jaguar i-Pace, Tesla Model X en Audi E-Tron quattro. Met een accupakket van 80 kilowattuur en een vermogen van 408 pk komt de EQC zo’n 400 kilometer ver, terwijl je hem met maximaal 110 kilowatt weer kunt opladen. Over de prestaties hoef je niet in te zitten, want volgens Mercedes accelereert de auto binnen zes tellen van nul naar honderd kilometer per uur. Opmerkelijk aan de binnen- en buitenzijde van de auto zijn de EQ-specifieke designkenmerken, zoals de doorlopende lichtstrepen op de neus en achterklep, blauwe accenten en een extra gladde grille die zich kan sluiten om de luchtweerstand te verminderen.

Meer informatie:
Mercedes-Benz

 

Renault EZ-Ultimo
Steeds vaker zien we dat autofabrikanten zichzelf voorbereiden op de toekomst door verder te kijken dan auto’s alleen. Zo ook Renault, dat op de beurs van Parijs een elektrisch en zelfrijdend drietal presenteert. Met de EZ-Go, EZ-Pro en EZ-Ultimo laat het merk zien hoe wij ons in de toekomst kunnen verplaatsen in steden. De EZ-Ultimo maakt het trio compleet en moet een alternatief zijn voor luxe taxi’s: voorzien van een super-de-luxe interieur vol hout, leer en zelfs marmer moet deze concept car z’n passagiers in alle luxe maar zónder chauffeur vervoeren.

Meer informatie:
Renault EZ-Ultimo

 

Peugeot E-Legend
Ook bij Peugeot een elektrisch studiemodel, maar de E-Legend Concept gooit het over een hele andere boeg. Met een uiterlijk dat zijn inspiratie kreeg van de iconische 504 Coupé is hij één van onze beursfavorieten, maar de techniek is ook interessant. Als het aan Peugeot ligt, kun je in de toekomst namelijk kiezen of je zelf wilt rijden of de auto het werk wilt laten doen. In de zelfrijdende modus zijn er twee standen (Soft en Sharp, waarbij in beide gevallen het stuurwiel weg klapt) terwijl je in de handmatige stand de keuze hebt uit Legend of Boost.

Meer informatie:
Peugeot E-Legend

 

Dit en meer zie je in RTL Autowereld!

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf