Email
Facebook
Bericht ons

Na het eerste deel van ons showverslag bespreken Allard en Marcella in deze uitzending de nieuwtjes vanuit Parijs die je nog niet hebt gezien. Dat brengt ons onder meer op de stands van Toyota, Lexus, Kia, Peugeot, Renault, Citroën, DS, Mercedes-Benz (en Mercedes-AMG), Ferrari en Hyundai.

 

Citroën

 

Hyundai Kona, Ioniq en Nexo

Hybride, plugin hybride, volledig elektrisch én rijden op waterstof: Hyundai is feitelijk de enige autofabrikant die van al deze soorten een productieauto in de aanbieding heeft. Neem de Ioniq, waarbij van één hatchback maar liefst drie verschillende eco-aangedreven versies zijn. Nieuw is ook de Kona Electric, de populaire elektrische crossover met een riant rijbereik van bijna 500 kilometer. Marcella en Allard bespreken die modellen, maar praten je ook bij over de Nexo. Die laatste, een luxe elektrische SUV, is voorzien van een brandstofcel waarmee je op waterstof kunt rijden. Het voordeel: een elektrische, uitstootvrije actieradius van ongeveer 600 kilometer, én de mogelijkheid om de auto in zo’n vijf minuten weer helemaal vol te tanken.

 

Meer informatie:

https://www.hyundai.nl

 

 

Toyota Camry, RAV4 en ‘Waku-Doki’

Toyota gaat één van de belangrijkste jaren uit haar geschiedenis tegemoet. Onder leiding van de nieuwe leider, Akio Toyoda, waait er een frisse wind door de grote autobouwer en het resultaat zien we inmiddels terug in spannende nieuwe modellen. De nieuwe Corolla – die de Auris vervangt – zagen we eerder al, maar er staan ook nog een nieuwe Camry, compleet verse RAV4, speciale versies van de Yaris op de rol, terwijl ook de terugkeer van de legendarische Supra aanstaande is. En al die auto’s hebben één ding gemeen: ‘Waku-Doki’. Volgens Toyota is dat de manier waarop mensen in Japan het moment beschrijven waarop je veel adrenaline voelt. De lading modellen die het merk introduceert hebben dat volgens hun makers in al hun genen: zowel in de uitstraling die spannender is dan voorheen, als het strakkere rijgedrag en de moderne systemen aan boord. Waku-Doki. Dat vergeet je nooit meer.

 

Meer informatie:

https://www.toyota.nl

 

 

Mercedes-AMG GT Four Door

Alsof de redelijk recente CLS nog niet genoeg was, presenteert Mercedes in Parijs de vierdeursversie van de AMG GT. De Four Door, zoals de auto officieel heet, kenden we al als sterke AMG 53, als sterkere AMG 63 en als sterkste AMG 63S, maar nu komt daar ook de AMG 43 bij. De zescilinder turbomotor levert iets minder vermogen, maar nog steeds is dit een auto die de harten van onze presentatoren sneller laat kloppen. En nu we toch bij Mercedes zijn: het merk onthult in Parijs ook nog de compleet nieuwe B-klasse, een sedanversie van de nieuwe A-klasse én een spectaculaire, elektrische supercar als eerbetoon aan de racewagens van vroeger.

 

Meer informatie:

https://www.mercedes-benz.nl

 

Dit en meer zie je in RTL Autowereld!

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf