Email
Facebook
Bericht ons

We worden op de autoshows altijd lekker gemaakt met de meest waanzinnige conceptcars… Maar als ze dan eenmaal in de showroom staan, is al het verrassende en leuke van het oorspronkelijke model meestal zorgvuldig gladgepoetst. Precies álles wat er tof aan was, zit er dan niét meer op. Dat het ook anders kan bewijst Mazda met hun Kai Concept. ‘Als ie op weg komt, blijft er niks van die concept over!’ riep iedereen. Maar nu zien we dat de nieuwe Mazda3 wel heel erg dicht bij het oorspronkelijke concept car-model is gebleven. Tom rijdt in dit less-is-more-model, die opvalt in een klasse die wordt gedomineerd door grijze muizen.

 

Met het uiterlijk zit het dus wel goed, getuige ook de hoofdprijs van de Red Dot Design Awards 2019, maar hoe zit het met de rest? De Mazda3 kost gemiddeld iets meer dan zijn directe concurrenten, maar dat heeft te maken met het feit dat Mazda de nieuwe Mazda3 (en tevens al haar andere modellen) iets hoger in de markt zet. En om die hogere positie kracht bij te zetten geeft Mazda de Mazda3, naast een beeldschoon uiterlijk, een hoger niveau van afwerking met mooie materialen en vooruitstrevende technieken, óók een zeer complete en hoogwaardige standaarduitrusting. Die standaarduitrusting is inclusief Head-Up display, Mazda Radar Cruise Control en alle belangrijke veiligheidssystemen die je kan bedenken. Uiteraard zijn er wel mooie uitbreidingen voor nóg meer comfort, zoals… de Comfort-uitvoering, met een achteruitrijcamera en parkeersensoren vóór en achter, stoel- en stuurverwarming, een leer pakket voor het interieur en een Bose audio pakket. En bij de Mazda3 Luxury-uitvoering krijg je LED-dagrijverlichting en een Bose premium-audiosysteem.

 

Die vooruitstrevende techniek vinden we terug in het feit dat de Mazda3 beschikt over het M Hybrid systeem, dat standaard op de benzine-uitvoeringen van de nieuwe Mazda3 zit. Dit systeem slaat energie op van het remmen, en bewaart deze om de motor tijdens zwaardere omstandigheden te ondersteunen.

 

De Mazda3 is er vanaf 27.160 euro, dan krijg je de handgeschakelde hatchback met 122 pk benzinemotor. Voor de sedan betaal je 500 euro meer. Dieselen kan vanaf 31.590 euro, met een 116 pk sterke dieselmotor.

 

Het wachten is nu op de nieuwe generatie Skyactiv-X benzinemotor, die (even simpel gezegd) technieken uit de dieselmotor overneemt en geschikt maakt voor benzine, waardoor er méér vermogen, maar mínder verbruik uit komt.

Klinkt te goed om waar te zijn? We zullen even moeten afwachten…

 

Meer informatie:

De nieuwe Mazda3

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf