Email
Facebook
Bericht ons

Wie kan je beter een Mazda MX-5 laten rijden dan MX-5-fan Andreas Pol en coureur Stéphane Kox? Ondanks dat de regen met bakken tegelijk uit de hemel komt, blijft de grote lach op hun gezicht. De bestverkochte roadster ter wereld is dat niet zomaar geworden. De nieuwe MX-5 is korter, lager, breder en lichter dan zijn voorganger en dat maakt hem uitermate geschikt om heel sportief te rijden. Een opvallende, stijlvolle en stoere auto die in de handen van Stéphane uitblinkt in acceleratie en wendbaarheid. Stéphane gaat niet alleen op zoek naar de allround capaciteiten van de auto, maar onderzoekt ook hoe de auto zou zijn als sportwagen om een lekkere roadtrip mee te maken.

 

 

De Mazda MX-5 is voor modeljaar 2019 vernieuwd. De 1,5-liter Skyactiv-G benzinemotor levert nu één pk meer, maar de 2,0-liter krijgt een grotere boost. Deze levert nu 184 pk (in plaats van 160 pk). We rijden bovendien niet zomaar een MX-5, maar de gelimiteerde MX-5 Chairo. ‘Chairo’ is Japans voor een bruintint en is een verwijzing naar de vaak donkere houtkleur van traditionele Japanse tempels. In het geval van de MX-5 Chairo komt dit terug in de kleur van het softtop dak. Het interieur krijgt ook de lichtbeige kleur ‘Tan’ mee.

 

Uiteraard zit de Mazda MX-5 Chairo goed in de spulletjes, met zaken als stoelverwarming, lichtmetalen velgen, het Mazda MZD Connect infotainmentsysteem met een 7-inch touchscreen en geluid uit een Bose Premium Audiosysteem met 9 speakers. Ook zit de auto vol met veiligheidssystemen als automatisch dimmende LED-verlichting, een dodehoekdetectiesysteem, een waarschuwingssysteem bij het achteruitrijden en een systeem dat je binnen de lijnen van de weg houdt.

 

 

Wij reden met de Mazda MX-5 Chairo met 2,0-liter benzinemotor, deze is er vanaf 42.790,- euro. De Chairo is er vanaf 36.590 ,- euro, dan met de 1,5-liter benzinemotor. De Mazda MX-5 is er vanaf 32.990,- euro.

 

Meer informatie:

Mazda MX-5

Mazda Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf