Email
Facebook
Bericht ons

De huidige generatie van de Mazda 6 kwam al in 2013 bij ons op de markt. In de tussentijd is het model al vaker subtiel vernieuwd, maar nu heeft Mazda de grootste verandering ooit doorgevoerd. De reden: Mazda wil meer premium zijn, om beter te kunnen concurreren met merken zoals BMW, Mercedes en Audi. Om dat te bereiken zijn onder meer de looks, de rijeigenschappen én uitrusting verbeterd, terwijl ook de (veiligheids-) systemen op de schop gingen. 

 

Aan de binnenkant kreeg de vernieuwde 6 een ander interieur, met een fraaier dashboard voorzien van nappaleer, alcantara en Sen-hout dat ook gebruikt wordt voor luxe Japanse meubelen. Vul dat aan met een rijke standaarduitrusting met onder meer ingebouwde navigatie, een head-up display met projectie op de voorruit, adaptieve LED-koplampen, stoel- en stuurverwarming, gescheiden climate control, radargestuurde cruise control en grote lichtmetalen wielen. Het is allemaal standaard. 

 

Een ander speerpunt van de vernieuwde Mazda 6 is het aangescherpte rijgedrag. Onder de noemer ‘Jinba Ittai’ probeert Mazda het gevoel tussen de auto en z’n bestuurder zo natuurlijk mogelijk te maken, en ook daarvoor monteert het merk bijzondere systemen. Neem G-Vectoring Control, waarmee de motor even gas inhoudt zodra je een bocht in stuurt. Andreas Pol probeert alle systemen en weet de nieuwe 6 op waarde te schatten. Kijk de uitzending van Autowereld om helemaal op de hoogte te raken.

 

Meer informatie:

Mazda 6

Een proefrit maken?

Wilt u graag een proefrit maken of meer informatie ontvangen? Neem dan hieronder contact met ons op.

+3=5
Alle velden zijn verplicht. Wij respecteren uw gegevens, lees meer in onze Privacy Policy.
Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf