Email
Facebook
Bericht ons

Op papier is de Hyundai KONA Electric een elektrische auto die zijn zaken goed voor elkaar heeft. Dankzij een riant accupakket van 64 kilowattuur redt deze compacte Koreaanse SUV een afstand van zo’n 482 kilometer tussen laadbeurten. Zoveel kilometer rijden de meeste Nederlanders niet eens in een week, dus die actieradius mogen we behoorlijk bruikbaar noemen.

 

Desgewenst kan je de elektrische auto aan een snellader van 100 kilowatt in minder dan een uur voor tachtig procent opladen. Daarbij biedt de KONA Electric prestaties die, zeker in vergelijking met brandstofauto’s, ver boven het gemiddelde liggen in dit segment: dankzij een vermogen van 204 pk redt hij de sprint van nul naar 100 kilometer per uur in 7,6 seconden.

 

Dan is er de aanschafprijs: met een vanafprijs van 39.195 euro blijft de KONA Electric ruim onder de bijtellingsgrens van € 50.000 die per 2019 geldt. Vanaf 1 januari betaal je voor bedragen boven die vijftig mille meer bijtelling dan nu (van de huidige 4% gaat het naar 22%) maar aangezien de meest luxe KONA 44.995 euro kost heeft deze elektrische auto geen last van die nieuwe regel. Dat maakt de auto ook volgend jaar aantrekkelijk voor zakelijke rijders, zeker ook omdat de gebruikskosten van zo’n elektrisch model vaak relatief laag zijn. Ons nieuwe Autowereld-gezicht Marcella de Bie praat je er helemaal over bij, terwijl zij emissievrij door de binnenstad van Rotterdam rijdt.

 

Zoals gezegd is de Hyundai KONA Electric er vanaf 39.195,- euro.
De Hyundai KONA is er al vanaf 21.295,- euro.

 

Voor meer informatie:
Hyundai KONA Electric

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf