Email
Facebook
Bericht ons

Op vakantie gaan met de auto of het vliegtuig ligt heel snel voor de hand, maar heb je wel eens aan een motorfiets gedacht? Tom heeft misschien wel de beste toermotor ter wereld geregeld en liefhebber Allard staat meteen te trappelen om deze nieuwe Honda Gold Wing uit te proberen. In de buitenlucht over de mooiste bochtige weggetjes of lange stukken over de snelweg; de Gold Wing zou het allemaal met groot gemak en in alle rust moeten kunnen. Bovendien zou de motorfiets ook comfortabel moeten zijn voor de passagier achterop. Nog zónder motorrijbewijs, maar mét de absolute wens daarvoor, springt Stéphane graag achterop om het te testen.

 

 

De eerste Gold Wings verschenen in 1975 op de weg. Een dikke tourmotor met alles erop en eraan. Een enorm grote en zware motor, die toch maar daardoor desondanks heel stabiel is en een feest om op te rijden. Je kwam ze overal tegen, maar vooral op vakantie, het was namelijk een kilometervreter pur sang. Dit is niet zomaar een motor, dit is een icoon. Na meer dan 40 jaar werd het echter tijd voor een complete restyling van de Gold Wing. De nieuwe is veel lichter, smallen en een stuk wendbaarder, waardoor je er ook makkelijk door het drukke verkeer mee manoeuvreert.
Wel gebleven is de 6 cilinder boxermotor, die nu 1833 cc en vier kleppen per cilinder heeft.  De Gold Wing is verkrijgbaar met twee versnellingsbakken; een standaard 6-bak en een 7-bak met DCT: Dual Clutch Transmission, oftewel een supersoepel- en snel schakende automaat. Met Honda’sThrottle by Wire krijg je 4 rijdmodi: TOUR, SPORT, ECON en RAIN. Alle vier hebben hun eigen specifieke rijeigenschappen, van voorzichtig in gladde omstandigheden tot scherp en direct in de sportstand. Ook heeft de motor een start-stop-systeem zoals we die van auto’s kennen, Hill Start Assist voor het optrekken van heuvels, en een wandelmodus waarmee je heel langzaam vooruit of zelfs achteruit kan rijden. Handig voor het parkeren! De Touring Edition waar Allard mee rijdt heeft bovendien 110 liter aan bagageruimte. Genoeg voor een vakantie, maar mocht het teveel zijn dan zijn er ook versies zónder die topkoffer. S

mart Key en Apple Car Play behoren tot de standaard uitrusting. Net als een elektrisch verstelbaar windscherm.
De Honda Gold Wing staat in de catalogus voor een vanafprijs van 30.858 euro. Prijzen lopen op tot 42.858 euro voor de Touring Deluxe.

 

Meer informatie:

Honda Gold Wing

Honda Motorfietsen

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf