Email
Facebook
Bericht ons

Volgens steeds meer gepassioneerde autoliefhebbers is het één van de mooiste autosportfeestjes van ons land: de Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort. Dit jaar was het, voor de zevende keer al weer, raak in het eerste weekend van september en wij van Autowereld waren van de partij om een bijzonder verslag te maken.

 

Niet alleen zien we de meest uiteenlopende historische raceklassen (denk aan Historic F1, klassieke Le Mans Sportcars, DTM-helden van weleer en de Gentleman Racers in hun GT’s) in actie op de baan, we kruipen ook dieper onder de huid van de mannen en vrouwen die racen in oldtimers hun hobby noemen. Eén van de meest aansprekende gezichten op de paddock is de Nederlandse ondernemer, autoverzamelaar en raceliefhebber David Hart. Samen met onze eigen Tom Coronel racet hij het weekend mee met de Shelby Cobra Daytona onder de vlag van het DHG Racingteam, en tussen het racen door verklapt Hart wat hem drijft en wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bijzonder, historisch verantwoord autosportteam.

 

Dat David zijn racehart op de juiste plek heeft, blijkt wel uit het indrukwekkende race-CV dat hij in de loop der jaren opbouwde. Terwijl zijn carrière aan het begin van de jaren tachtig begon in een Volkswagen Golf GTI, haalt de coureur tegenwoordig regelmatig het podium in onder meer een Lister Storm, Dodge Viper, een Lola T70 en haalde hij zelfs de tweede plek tijdens de 24h van Le Mans in een Corvette C6. Tijdens de Historic Grand Prix krijgen we een uitgebreide blik achter de schermen.

 

Voor meer informatie:

DHG Racing

Historic Grand Prix

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf