Email
Facebook
Bericht ons

De Fiesta ST is de nieuwste smaakmaker in de showroom bij Ford. Met z’n 200 pk uit z’n 1,5 liter driecilinder EcoBoost-turbomotor, sprint hij van 0 naar 100 in 6,5 seconden.

 

Behalve dat de motor sterk is en een opzwepend geluid produceert, is hij ook gebouwd met het oog op zuinigheid. Wanneer de omstandigheden het toelaten, schakelt hij namelijk één cilinder uit. Ten opzichte van de vorige Fiesta ST, scheelt dat 11% brandstof.

 

De motor maakt indruk, maar z’n vermakelijk weggedrag doet dat misschien nog wel meer. Ford heeft een eigen testcircuit in het Belgische Lommel, waar ze veel tijd en ontwikkeling steken in de wegligging van hun modellen. Speciaal voor de Fiesta ST zijn ‘Force Vectoring’ veren ontwikkeld (die ook meteen gepatenteerd zijn). Het zorgt voor een scherper weggedrag, zonder dat het comfort ermee achteruit gaat.

 

De testauto die wij bij ons hebben is uitgerust met een Quaife sperdifferentieel, dat overigens gewoon op de optielijst staat. Het zorgt voor een nog efficiëntere verdeling van de pk’s op de voorwielen, zeker bij korte bochten. Het differentieel werkt samen met het al aanwezige Torque Vectoring Control (dat middels remingrepen de tractie van de voorwielen probeert de maximaliseren). Voor bestuurders die vaak de bochtige weggetjes opzoeken of zelfs de auto willen uitlaten op het circuit, is het optionele sperdiff zeker een aanrader. Zónder is de ST goed, mét is hij nog lekkerder. Bij het sperdiff krijg je dan ook meteen launch-control en een shift-light, dat jouw ideale schakelmoment aangeeft.

 

Nieuw voor deze Fiesta ST is Selectable Drive, waarmee je het karakter van de auto kunt instellen naar jouw wensen op dat moment; normaal, sport of circuit. Bij iedere stand verschilt de respons op je gaspedaal, de reactie van het stuursysteem, het motorgeluid en de mate waarin het stabiliteitssyteem ingrijpt.

 

De Fiesta ST is te koop vanaf 31.909,- euro, waarbij hij dan meteen met 5-deuren in de luxe ST-3 uitvoering wordt geleverd. Standaard heeft hij dan 18” lichtmetalen velgen, 8” Touch & Swipe navigatiesysteem met SYNC 3 & voice-control, B&O Play audiosysteem met 9 luidsprekers en 1 subwoofer, cruise control, keyless entry en licht- en regensensor.

 

De meest specifieke zaken voor de ST zijn echter de Recaro Performance kuipstoelen, de achterspoiler en diffusor en de ST grille.

 

Meer informatie:

Ford Fiesta ST

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf