Email
Facebook
Bericht ons

Tom Coronel rijdt de nieuwe Renault Clio. Aan de auto is op het oog heel weinig veranderd, maar toch is er geen stukje plaatwerk hetzelfde. Het interieur daarentegen is totaal anders dan de vorige en datzelfde geldt voor de techniek die erachter zit. Tom neemt een diepe duik in deze auto met een Hollands tintje… en dan hebben we het niét alleen over de oranje kleur.

 

Nee, we bedoelen natuurlijk de Nederlandse Design-Directeur van Renault, Laurens van den Acker. Hij is eindverantwoordelijk voor alle ontwerpen van alle voertuigen van de Franse autobouwer. Wereldwijd, dus. In 2009 begon hij bij Renault en was gelijk verantwoordelijk voor de innovatieve Renault Twizy en de compacte topper, de Renault Clio. En niet zonder succes.

En hoewel de komst van Van den Acker een design-revolutie betekende voor het merk, is dat design nog steeds erg van deze tijd. Vandaar dat Renault ervoor heeft gekozen om het design te evolueren, wat meer fijn te slijpen. Je zou het misschien niet zeggen, maar geen enkele plaat van het exterieur is hetzelfde. De koplampen zijn nu meer in lijn met de andere modellen, zoals de grotere Mégane en Talisman. En ook de achterlichten zijn anders.

Binnenin vinden we echter de grootste verandering. Het kleine multimediascherm heeft plaats gemaakt voor een groter exemplaar – meer zoals in de Mégane – dat afhankelijk van het uitrustingsniveau 7 inch of 9,3 inch meet. Ook de tellers in het dashboard zijn nieuw en – voor het eerst – volledig digitaal.
Onder de motorkap is er keuze uit twee benzinemotoren – de 100 pk sterke TCe 100 en de TCe 130 EDC GPF met 130 pk – en een dieselmotor, de Blue dCi 85 (die 85 pk levert). Die TCe 130 EDC GPF heeft bovendien een EDC automaat met dubbele koppeling en 7 versnellingen. Er staat overigens nog een hybride versie in de planning…

 

De nieuwe Clio is verkrijgbaar in vijf verschillende uitrustingsniveau’s, van Life, Zen en Intens, tot de sportief gelijnde R.S. Line en de luxueuze Initiale Paris. Welk uitrustingsniveau je ook kiest, je gaat altijd met een fijne auto op stap. Standaard is er al DAB+ radio, airconditioning, centrale portiervergrendeling en rijhulpen als Lane Departure Warning, cruisecontrol met snelheidsbegrenzer, verkeersbord herkenning en meer.

 

De nieuwe Renault Clio is er vanaf € 17.290. Via Renault Private Lease rijdt je de nieuwe Clio al voor 269 euro per maand.

 

Meer informatie:
Renault Clio
Renault Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf