Email
Facebook
Bericht ons

Elektrisch autorijden kan op allerlei manieren. Toen we onlangs op de Autosalon van Genève waren, gingen we ook langs bij Toyota en hun luxe zustermerk Lexus. Wat ons daar opviel, is dat er geen volledig elektrische auto’s stonden…

 

Toyota en Lexus doen het op hun eigen manier. Natuurlijk willen zij ook groener én duurzamer worden en de uitstoot verminderen, maar het moet wel betaalbaar blijven. Vandaar dat Toyota inzet op hybride. Of nou ja, inzet… ze zijn er al zo’n 20 jaar mee bezig en daardoor hebben zij karrevrachten aan ervaring. En dat zie je terug in het aanbod. Waar het ooit met de Prius begon, is nu een heel groot deel van het gamma leverbaar met een hybride aandrijflijn. Van de Yaris, de C-HR en de gloednieuwe Corolla tot en met de grote RAV4. Natuurlijk is de Prius er ook nog. En bij Lexus is zelfs ieder model met Lexus Hybrid Drive te krijgen. Met al deze auto’s kan je voor ongeveer de helft van de tijd elektrisch rijden, en dat scheelt een hoop.

 

En er zit zelfs een waterstofauto in het gamma van Toyota: de Mirai. Ook dát is elektrisch rijden, zij het met je eigen energiecentrale aan boord. En geen CO2-uitstoot, maar… water.

 

Je ziet dus dat Toyota en Lexus op hun eigen manier invulling geven aan elektrisch rijden. Uiteindelijk is dat waar Toyota voor staat, elektrische auto’s betaalbaar en dus ook bereikbaar maken.

 

Meer informatie:

Toyota

Lexus

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf