Email
Facebook
Bericht ons

Andreas Pol is naast autoliefhebber ook filmfanaat en die twee passies komen samen in ‘Bullitt’ uit 1968; een legendarische film door onder andere z’n waanzinnige auto-achtervolgingen én de Ford Mustang die de hoofdrol speelt. Ford brengt een eerbetoon aan dié tijd met een nieuwe Ford Mustang Bullitt. Aan Andreas de ‘zware’ taak om z’n filmheld in levende lijven te ontmoeten.

 

De Mustang GT Fastback van de film “Bullitt” uit 1968 is een legende onder autofilmliefhebbers. Filmlegende Steve McQueen nam als agent Bullitt het stuur van de auto in handen en gaf de auto zijn sporen. Om de 50ste verjaardag van de film te vieren, werd een nieuwe Mustang BULLITT ontwikkeld. Een hommage aan de oude, want ze hebben natuurlijk gewoon de nieuwste Mustang mét V8-motor als basis genomen.

De nieuwe Mustang BULLITT heeft een licht gewijzigde 5,0 liter V8-motor die 475 pk levert, waar de “gewone” 5,0-liter V8 “slechts” 450 pk heeft. Hiervoor heeft Ford een “Open Air Induction System” aangebracht, net als enkele andere aanpassingen. Mede dankzij het actieve kleppensysteem hoor je dat terug in de brul van de V8. De Mustang BULLITT is er alleen met handgeschakelde versnellingsbak, waarbij de witte “biljartbal”-versnellingspook een directe verwijzing is naar de auto uit de film. Net als de groene metallic lak, Dark Highland Green genaamd. En die dikke velgen, waarvan het hart zwart is gespoten. Aan de voorkant is het Mustang-logo verwijderd, waardoor hij er nóg dreigender uitziet. Achterop vinden we een badge die BULLITT schreeuwt. De Mustang BULLITT gaat van nul naar honderd in 4,6 seconden en heeft een topsnelheid van 263 km/u.

Geïnteresseerd in een Ford Mustang BULLITT? Dan moet je helaas even wachten, of de Nederlandse importeur héél lief aankijken. Voor 2019 waren alle productieplekken vergeven, en de enige die naar Nederland kwam, blijft in handen van de Nederlandse importeur.

 

Wel kan je bij de Nederlandse dealers terecht voor een “gewone” Ford Mustang, een auto die overigens erg goed verkoopt in Europa. De Mustang is er vanaf € 70.440. Dan heb je de 290 pk sterke 2.3-liter EcoBoost-viercilinder in het vooronder. De Mustang GT met 5.0-liter V8 is er vanaf € 110.600. En als je die door de configurator haalt, dan vinden we daar ook wat BULLITT-vormgeving terug…

 

Meer informatie:
Ford Mustang Bullitt
Ford Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf