Email
Facebook
Bericht ons

Toen Tim en Tom Coronel begin dit jaar de Dakar Rally reden haalden de tweelingbroers weliswaar de finish, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Niet alleen belandde de Beast – zoals de brute Coronel-buggy liefkozend wordt genoemd – op zijn dak, kampte de auto met flinke koelproblemen en verloren de mannen meerdere plaatwerkdelen, de lijven van Tim en Tom zaten na de tienduizend rallykilometers ook behoorlijk in de kreukels. Tom herinnert zich veel pijn: ‘De stoelen die we hadden leken ons prima, maar we hebben ze compleet onderschat. Ik heb nog nooit zoveel last van mijn achterwerk gehad.’

 

Voor de Beast Part Two, de doorontwikkelde Dakar-auto die begin 2019 aan de start zal staan, mochten er dus wel wat stappen gezet worden. Daarom schakelen Tim en Tom de hulp in van experts die nog beter weten waar ze over praten. In het geval van goede autostoelen meld je je op dat moment bij EBLO Seating in Zwijndrecht. Zij staan niet alleen bekend als specialist op het gebied van stoelen voor heftrucks, trams, binnenvaartschepen en vrachtwagens, maar leveren ook uitstekende zetels voor normale auto én voor veeleisende racebolides. Zodoende meldt Tom zich in deze aflevering van Autowereld bij Evert Mallie van EBLO.

 

Samen bespreken Evert en Tom wat er allemaal mogelijk is in de collectie van EBLO, waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. De eisen voor een goede Dakar-stoel zijn daarbij streng: er is niet veel ruimte in de Beast dus de stoel moet compact en licht zijn, maar daarbij moet hij wel voldoende comfort bieden voor de benen en billen van de gebroeders Coronel. Dan blijkt: een goede stoel kies je door eerst goed te meten. De afmetingen van je lijf en ledematen zijn belangrijk, maar een stoel klopt pas echt zodra je weet hoe veel druk je uitoefent op bijvoorbeeld het zitvlak. Daar heeft EBLO allerhande slimme instrumenten voor, zodat Tim en Tom hopelijk iets comfortabeler door Zuid-Amerika zullen crossen.

 

Hoe het opmeten en uitkiezen van een goede EBLO-stoel precies in zijn werk gaat, laten Evert en Tom je deze aflevering zien.

 

Voor meer informatie:

https://eblo.nl

https://coroneldakar.nl/

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf