Email
Facebook
Bericht ons

Tijdens de Gamma Racing Day staat het TT Circuit van Assen bol van de autosport, met als hoogtepunt een Formule 1-demo. Maar daarnaast vinden er een hoop races van een hoop verschillende raceklassen plaats, waaronder die van de misschien wel leukste en spannendste raceklasse van de Benelux; de Mazda MX-5 Cup. Afgelopen seizoen heeft Allard ons al laten zien hoe de bouw van de Mazda MX-5 Cupracer tot stand kwam; ditmaal neemt hij zélf plaats achter het stuur. Cupracen in zijn puurste vorm… kan Allard nog een potje breken?

Het recept is inmiddels bekend; men neme de nieuwe 2019-versie van de Mazda MX-5 met 184 pk sterke motor. Die wordt vervolgens naar Intrax gestuurd voor een strakker onderstel, stijvere veerpootbruggen, een rolkooi en racebanden van Hankook Tyres. Vervolgens laat je er zo’n twintig rondrijden en voilà – een erg leuke en zeer spannende raceklasse. Zowel voor de kijker als de rijder zelf. Het racen is zoals cupracen betaamt erg close. Dat was al zo met de Ribank MaX5-cup, waarin men met de oude Mazda MX-5 van de allereerste generatie rondreed. Maar het was tijd voor een verjongingskuur, met nieuwe auto’s en nieuw elan. Daarmee is de strijd tussen de coureurs nóg closer en nóg spannender. Allard mag dit zelf ondervinden tijdens de Gamma Racing Day, waar hij plaats neemt in de gastrijdersauto van importeur en hoofdsponsor Mazda Nederland. En het blijkt erg spannend, want iedereen is aan elkaar gewaagd. Een klein foutje kan zomaar een paar posities verlies opleveren…

 

Allard weet in zijn twee races uiteindelijk een zesde en negende plaats te veroveren. De winst in de eerste race gaat naar András Király van IL Motorsport, de tweede race is voor de Belg Stéphane Lémeret, gastrijder van Mazda Motor België – MSTC.

 

Meer informatie:
De Mazda MX-5 Cup
Mazda Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf