Email
Facebook
Bericht ons

Allard Kalff rijdt met de vernieuwde Hyundai KONA Electric. Die auto komt voor ons Nederlanders tegenwoordig niet meer uit Zuid-Korea, maar uit Hyundai’s fabriek in Tsjechië. Het moet de levertijden drastisch verkorten. Nu bestellen, betekent voor de zomer rijden. Dat is echter niet het enige nieuws. Allard vertelt wat er allemaal anders is en hoe deze auto in Hyundai’s grote groene plan past.

In uitstootvrij rijden zijn wij Nederlanders kampioen! Wellicht komt dat door de lagere 8% bijtelling of de Nederlandse subsidieregelingen… óf het feit dat mensen en bedrijven een groen imago willen hebben. Feit is dat de elektrische auto zó populair is, ook in Europa, dat de productie flink opgeschroefd wordt… en het merk dat daarin vooroploopt, is het Zuid-Koreaanse Hyundai! In 2020 gaat het merk zo’n 80.000 emissieloze auto’s voor Europa bouwen. Daar zitten de batterij-elektrische IONIQ en KONA tussen, maar ook waterstof-auto’s zoals de NEXO waar we al eerder mee reden.

 

En deze vernieuwde elektrische KONA komt niet uit Zuid-Korea, maar uit Hyundai’s fabriek in Tsjechië! Onze Hollandse vraag is zelfs zó groot, dat een derde van hun jaarproductie, naar Nederland gaat komen! Dat zijn er ruim 10.000! De KONA heeft zijn papieren dan ook erg goed voor elkaar: het is een SUV, dus de populaire klasse, is prima uitgerust én heeft een grote actieradius. En die laatste drie pluspunten, zijn nog verder opgeschroefd.

De KONA met de grootste batterij, eentje van 64 kilowattuur, heeft nu een actieradius van 484 kilometer. Het komt onder andere door nieuwe Michelin-banden met minder rolweerstand, maar met méér grip en een lager geluidsniveau. Binnenin is er meer luxe en veiligheid. Niet is alleen is er nu een groot touchscreen-scherm waar je twee telefoons tegelijk aan kunt koppelen én tegelijk kunt bedienen, maar het e-call systeem (bij de binnenspiegel), waarbij de auto zélf de hulpdiensten kan bellen, is vanaf nu standaard. Verder kun je via een app (Bluelink) altijd in contact staan met de auto. Zo weet je waar hij staat, kun je de actieradius checken, maar ook de totale status van de auto, zoals conditie van de banden en remmen, én kun je alle gegevens over je ritten en bestemmingen bijhouden.

 

Je merkt achter het stuur dat Hyundai al heel lang bezig is met elektrische auto’s – langer dan veel concurrenten, waarvan sommige pas net een elektrische auto hebben. Deze auto voelt verfijnd en doordacht… bovendien is hij erg efficiënt – met een zuinige en toch snelle aandrijflijn, er zit dik 200 pk onder de kap, maar ook met de batterij-verwarming én koeling haal je zo de meeste actieradius uit je batterij én kun je hem het snelst opladen.

 

Deze auto heeft vanaf nu een extra truuk: je kunt hem met drie fase laden… zie het als een tankstation waar je met drie slangen tegelijk, je benzinetank aan het vullen bent. Je laadtijd wordt er 20% korter van. Bovendien kan deze KONA ook aan de snellader, mocht je onderweg even snel wat actieradius moeten laden. De rest doe je dan lekker ’s nachts.

Behalve deze KONA met 64 kilowattuur batterij is er vanaf nu ook één met een 39 kilowattuur accu. Die komt met een actieradius van 305 kilometer natuurlijk wél minder ver, maar het scheelt ook in prijs. Een volledig elektrische KONA is daardoor te bestellen vanaf 36.795 euro. Bovendien zijn er aanschafsubsidies voor elektrische in de maak en daardoor zakt de prijs nog eens met 4.000 euro.

 

De run op elektrische auto’s is groot en levertijden lopen daardoor snel op. Maar doordat deze auto nu in Tsjechië gebouwd wordt, kan hij ook sneller voor je deur staan. Nu bestellen, betekent vóór de zomer rijden. Het past allemaal in Hyundai’s plan om de grootste leverancier van emissieloze auto’s in Europa te worden. 80% van Hyundai’s auto’s die dit jaar in ons land verkocht gaat worden, is op een manier geëlektrificeerd en 60% dáárvan is volledig elektrisch! En in Hyundai’s grote groene plan, loopt ons kleine Nederland daarmee voorop!

De Hyundai KONA Electric met 39 kWh batterij is er vanaf € 36.795,- en te rijden via Private Lease vanaf € 513,- per maand. De sterkere KONA Electric met 64 kWh batterij is er vanaf € 41.595,- De Hyundai KONA met conventionele verbrandingsmotor is er vanaf € 21.495,-

 

Meer informatie:
De Hyundai KONA Electric
Hyundai Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf