Email
Facebook
Bericht ons

Nissans populairste auto in Europa is de Qashqai, een cross-overs die als voorloper van deze nu gewilde klasse gezien mag worden. Sinds 2007 wint hij kopers door z’n veelzijdigheid, looks en betrouwbaarheid. Inmiddels is Nissan Intelligent Mobilty ook een belangrijk koopargument. Onderdeel daarvan is ProPilot; Nissans visie op (semi)autonoom rijden. Hoe bevalt het op weg naar Oostenrijk én in de bergen? Met de nieuwe, 160 pk sterke 1.3 motor, gaan Tom en Andreas op zoek naar de antwoorden.

De Nissan Qashqai rijdt al rond sinds 2007. Hij is in de tussentijd een paar keer wat geüpdatet, met de grootste veranderingen aan het model in 2017. Hij kan het hebben, de Qashqai is met meer dan 2,5 miljoen auto’s het best verkochte model van de Japanse autofabrikant aller tijden! Het is een grote, praktische en betrouwbare auto in het populaire cross-over segment. In Nederland staat hij al jaren op nummer 1.

En nu is hij er met een nieuwe motor. Het is maar een klein motortje van 1.3 liter, maar met indrukwekkende prestaties. Hij levert een gezonde 140 of, zoals de onze, 160 pk, maar daar was het Nissan niet per se om te doen. De motor is namelijk vooral ook zuiniger en heeft een veel lagere uitstoot dan de vorige modellen. En zo is hij vooral ook heel erg toekomstbestendig. Samen met de DCT-versnellingsbak, die we hiervoor eigenlijk alleen tegenkwamen bij de sportieve GT-R, lijkt het een schot in de roos voor deze auto.

De Qashqai is er in verschillende uitrustingsvormen. De instapper noemen ze Visia, dan komt de Acenta, Connecta, Tekna en ten slotte de Tekna+, die wij rijden. Dat is het topmodel end at merk je ook wel. Leren bekleding, sportstoelen, veel extra
chroom aan de buitenkant, led-lampen en een dik multimediasysteem met Apple Carplay en Android Auto. En: ProPilot.

 
ProPilot is het systeem van Nissan wat het de bestuurder extra controle geeft over de auto. Het systeem helpt onder andere bij de besturing, het gasgeven en remmen.Het systeem stuurt uit zichzelf terug als je onbedoeld je rijbaan dreigt te verlaten.Eigenlijk neemt het de saaie onderdelen van het rijden weg bij de bestuurder, zodat die minder gespannen rijdt en -zeker op zo’n lange trip als naar de wintersport-minder vermoeid aankomt. Het geeft de bestuurder meer zelfvertrouwen, doordat hij de auto beter onder controleheeft.

De Nissan Qashqai is er vanaf € 28.890. Voor een model met vierwielaandrijving ben je minimaal € 43.725 kwijt, dan krijg je de 150 pk sterke diesel.

 

Meer informatie:
De Nissan Qashqai
Nissan Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf