Email
Facebook
Bericht ons

Allard rijdt in de nieuwe Volkswagen Passat. De auto was en is nog steeds een boegbeeld binnen de zakelijke wereld, waar menig concurrent jaloers naar kijkt. Hoe zorgt Volkswagen ervoor dat de reeks van dik 30 miljoen gebouwde Passats blijft voortbestaan? Zo op het eerste gezicht lijkt er niet heel veel veranderd, maar eenmaal aan boord blijkt dat een ander verhaal; op zoek naar de techniek die jouw leven relaxter en veiliger maakt.

Zoek je rigoureuze verschillen, dan zul je ze niet vinden. Het uiterlijk was en is een succes, omdat het strak en representatief is. Ja, er is een andere bumper en grille en ook de achterkant is anders, waarbij, voor de autospotters, PASSAT nu over de volle breedte staat, maar de grote verschillen zitten voorál op technologisch vlak. LED-Matrix koplampen die zich aanpassen aan de wegomstandigheden en die jouw tegenliggers uit de verblinding houden én LED áchterlichten die veranderen tijdens het remmen, zodat achterliggers nóg alerter reageren.

De nieuwe Passat heeft bovendien meer camera’s, radars, sensoren en rijhulpsystemen dan ooit. Onder de naam IQ Drive vind je al deze systemen, waaronder het nieuwe Travel Assist, een systeem dat de auto tussen de lijnen houdt en automatisch afstand houdt tot je voorligger. Via het navigatiesysteem houdt de assist rekening met aankomende bochten en remt al indien nodig, en de camera’s houden ook nog de snelheidsborden in de gaten.

Dat Volkswagen zich echt richt op die zakelijke rijder, merk je ook aan prijslijst. Die begint meteen met een Buisiness-uitvoering met standaard automaat voor prijs van 39.500 euro. Dan heb je de 150 pk sterke 1,5-liter benzinemotor. Die kan twee cilinders uitschakelen als het vermogen niet nodig is en mede dankzij allerlei nieuwe filters om uitlaatgassen te zuiveren, voldoet hij zo aan de uitstooteisen die pas in 2021 van kracht worden.
Terug van weggeweest is de Plug-in Hybride PassatGTE. Toen hij nog een aantrekkelijke bijtelling had, was hij niet aan te slepen. Nu is dat bijtellingsvoordeel vervallen, máár steeds meer bedrijven hechten veel waarde aan een lage uitstoot. En daar voldoet hij aan. De nieuwe GTE kan met een volle accu nu 56 kilometer elektrisch rijden. Daarbij heeft hij samen met de benzinemotor 218 pk én mag hij 1.600 kilo trekken.

 

Binnenin vinden we een nieuw stuur, maar vooral veel nieuwe technologie. Zo is het digitale scherm achter het stuur verder verbeterd en kun je nu ook beeldvullende navi krijgen. Daarnaast bedien je het middenscherm met gebaren of je stem én is de auto altijd online en dát biedt mogelijkheden. Dankzij de We Connect-app kan je de status van de auto checken. Hoe het zit met je onderhoudsbeurten, banden, remmen, ruitensproeiervloeistof én de actieradius in je tank? Maar je kunt de auto ook voorverwarmen of via de app openen en sluiten.

Wij rijden met de topuitvoering, die helemaal vol zit met luxe én bovendien een extra dik uiterlijk heeft. Hij heet de Elegance Business R. Die is qua uitrusting tot 3.000 euro voordeliger geprijsd dan z’n voorganger. Méér voor minder dus. Hij is er vanaf zo’n 41.500 euro.

 

Meer informatie:
De nieuwe Volkswagen Passat Variant
Volkswagen

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf