Email
Facebook
Bericht ons

We reizen af naar Portugal voor de vernieuwde Toyota C-HR. Toen de auto voor het eerst op de markt kwam, stond hij voor het ‘nieuwe’ Toyota door een spannender design en uitdagende rij-eigenschappen. Inmiddels zijn we heel wat Toyota’s-van-de-nieuwe-stempel verder én is de C-HR nu dus geüpdate. Wat is er anders en wat is hetzelfde? Kleine voorzetje; hij is nog leuker gaan rijden én heeft meer (hybride) pk’s onder de kap!

Zoals gezegd was de eerste C-HR, wat staat voor Coupe High Rider, een auto die volgens de nieuwe doelstelling werd ontworpen; “No more boring cars” oftewel geen saaie auto’s meer. Dat ontwerp was goed gelukt, en daarom is de nieuwe C-HR slechts op een paar punten aangepast. Een nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen en nieuwe achterlichtunits, dat was het wel zo’n beetje. Ook het interieur is qua ontwerp nagenoeg hetzelfde. Wel is deze een stuk comfortabeler, door nieuw ontworpen stoelen en doordat de auto stiller is gemaakt. Verder kan het nieuwe multimedia-systeem nu overweg met Apple Carplay en Android auto én kun je bijvoorbeeld je navigatiekaarten over-air updaten als je hem thuis aan de Wifi hangt.

 

Maar het echte nieuws ligt onder de motorkap. Daar heb je de keuze uit een 1.2-liter benzinemotor met 116 pk of een hybride aandrijflijn in de vorm van een 1.8-liter benzinemotor met een elektromotor, samen goed voor 122 pk. Maar het grote nieuws is de nieuwe 2.0-liter High Power Hybrid-aandrijflijn. Deze is goed voor 184 pk. En het knappe is, hij stoot maar 6 gram C02 per kilometer méér uit dan die andere hybrideversie.

Op het dashboard zit nu een metertje die laat zien hoe váák je uitstootvrij rijdt. Want met de C-HR rijd je ‘tot 50% van de tijd’ elektrisch. Dat haal je in het Nederlandse woon-werk verkeer zonder al te veel moeite, maar doe je een beetje je best, dan worden scores van zelfs 67% gehaald. Het wordt zo bijna een sport om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Opladen doet de auto zelf bij rijden, remmen en uitrollen en elektrisch rijden doet hij zelf wanneer het kan. Nieuw is ook een app waarmee je in contact bent met de auto en waarmee je ook gecoacht kunt worden in hybride rijden. Waar reed je op jouw route elektrisch en waar niet? Het spaart niet alleen het klimaat, maar natuurlijk ook jouw portemonnee.

De nieuwe Toyota C-HR is verkrijgbaar vanaf € 28.295,- of € 188,- netto bijtelling. Vanaf 20 december staat hij bij de dealer.

 

Meer informatie:
De nieuwe Toyota C-HR
Toyota Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf